”Jag gick och gifte mig i februari med Björn Borg!”

Linn Borg i aktion inför straffräddningen hemma mot Lödese Nygård under årets försäsong. FOTO: P. Stenbaek.
Linn Borg är LSK-spelaren som levt med fotbollen i hela sitt liv. Närmare 30 säsonger har hon genomfört på egen hand, där hon fostrats i en familj med stort fotbollsintresse. Nu laddar hon inför en märklig säsong, där hon dessutom fått konkurrens om målvaktsposten.

I dessa tider finns en fråga som är oundviklig att börja med – hur mår du?
– Jag mår bra tack. Har inte varit sjuk eller känt mig sjuk eller någon i min familj än så länge, så det är jag tacksam för.

När man synade laguppställningen under försäsongen så upptäckte man en ”ny” spelare med nummer 1. Man funderade då vart Linn Johansson tagit vägen? Vad är det som har hänt?
– Linn Johansson är ett minne blott! Jo jag gick och gifte mig här i mitten på februari med min hunk Björn Borg och då var de självklart att jag bytte efternamn. (LSK gläds med brudparet och önskar de all lycka tillsammans framledes., reds. anm.)

Din kärlek till fotbollen går inte att ta miste om. Hur känner du inför situationen nu utan några träningsmatcher och en framflyttad seriestart?
– Självklart är det jättetråkigt att serien flyttades fram och att vi inte får spela några träningsmatcher, men jag tycker det var rätt beslut av förbundet. Nu när situationen är som den är så är ju inte fotboll det viktigaste utan att få stopp på Covid-19 så snabbt som möjligt. Men visst är de inte alltid lätt och hålla uppe motivationen, man vill ju såklart spela matcher. Men det kommer.

I LSK så känner alla till dig som målvakt som styr och ställer laget, men just målvaktspositionen är ju relativ ny för dig. Hur har du utvecklats som målvakt genom åren och hur upplever du konkurrensen från nyförvärvet Yrsa Sjöstrand?
– Sedan Fredrik Markbrandt kom in i laget inför förra säsongen så tycker jag att jag har utvecklats väldigt mycket, och framför allt inför denna säsongen som han ”bara” fokuserar på oss målvakter så tycker jag att jag har tagit ett kliv till. Nu när Yrsa kommit in i laget så ser jag de som positivt då vi kan göra fler bra målvaktsövningar tillsammans, och att jag dessutom har någon jag kan gadda ihop mig med mot ”Freddan”.

Du har spelat i ett dussintal klubbar genom din karriär och spelat fotboll under tre decennier. Sedan 2018 tillhör du LSK – hur upplever du tiden i klubben och vad skiljer LSK från andra föreningar du representerat?
– Jag har trivs kanon i klubben sedan dag ett, LSK är en proffsig förening. Är glad för den satsningen klubben fick möjlighet att göra på damsidan, och nu när vi kommit upp lite i divisionerna är det naturligtvis ännu roligare än det var i början när vi låg längre ner i seriesystemet. Blir mer på allvar nu.

Resan för LSK:s damlag inleddes år 2018 i Division 4 och du har varit med från starten. Vilken spelare skulle du säga är den som utvecklats mest under dessa år?
– Den spelare som utvecklats mest tycker jag är Andrienne Larsson. När vi började 2018 var hon inte en spelare jag trodde skulle följa med laget uppåt i divisionerna. Men hon har verkligen utvecklats hela tiden men framförallt nu senaste halvåret tycker jag. Hon har blivit tuffare, starkare och mer teknisk och hon slutar aldrig springa den tjejen. Nu ska vi bara lära henne skjuta ordentligt med 😉

Snabbfrågor; Vem i laget är/har…
– gladast: Andrienne Larsson
– snällast: Amanda Gustavsson och Alva Iglicár
– störst vinnarskalle: Anni Mattsson och Lisa Malmeling
– mest fåfäng: Angelo Vega
– hårdast: Sandra Bagger

Avslutningsvis, vem förutom dig ska publiken på Skarsjövallen hålla ögonen på när väl säsongen börjar?
– Tycker publiken ska hålla koll på hela laget. Spelar vi som vi kan så kommer vi bjuda på fin och underhållande fotboll tillsammans. Vi tar dom med traktorn!

LSK önskar Linn och laget all lycka i förberedelserna inför årets säsong, där premiären spelas borta mot BK Häcken på Bravida Arena den 23/6.

Har du inte fått nog av Linn? Då kan du ta del av Bohusläningens reportage från 2019 om Linn här:
>> Kärleken till fotbollen tar aldrig slut för Linn

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail