Joakim Jensen om läget i damlaget inför höstsäsongen

Hej Joakim!

Hoppas ni alla haft en underbar semester både tränarstaben och spelarna. Tänkte kolla av hur allt ser nu när damerna haft lite sommaruppehåll och skall starta igen med match på lördag. 

Ni har varit igång en vecka hur är känslan?

Spelarna har tränat på bra, benen var nog lite stela i början men hittade rätt efter några dagar. Det var hela tanken med veckan att bara få komma igång och känna på boll igen. Det var väldigt glada och pigga tjejer som verkligen var sugna på att spela. 

Har vi lite status på truppen som vi kan ge våra följare? 

Truppen är väldigt bra och många av våra 25 spelare har vi disponerat under de sex första matcherna, vilket är ett styrkebesked då de flesta aldrig tidigare spelat i div 1 men visat att de håller på denna nivån. Två spelare finns på skadesidan, det är Julia BK och Magdalena CA som båda åkte på stygga knäskador innan uppehållet och kommer antagligen missa resten av säsongen samt även Linnea J som just blivit mamma. För övrigt så är Jennifer J åter i träning igen vilket är väldigt glädjande. 

Det var ett nytt ansikte på träningen, något vi kan säga om det?

Det är en tjej från Halmia som heter Evelina. En duktig spelare som har tränat med oss några gånger under året och har nu flyttat hem från Halmstad för att fortsätta sin satsning på fotbollen. 

Och i LSK? 🤩

Vi är ju alltid öppna för duktiga spelare så självklart är hon intressant för oss, men även för andra så vi får se. Det är ju ett viktigt beslut för henne och vi hoppas ju att hon har fått sig en bra bild av oss och den grymma, unika satsningen vi gör här i Ljungskile på damerna. Även att våra träningar och sättet som vi spelar på skall göra att hon vill fortsätta utvecklas som spelare här hos oss. Där tror jag att vi, Angelo och jag kan tillföra en hel del och vara ett bra val för henne. 

Vi får hålla tummarna för detta! Hur går tankarna efter de första matcherna?

Vi är ju nykomlingar och om man ser till matcherna så är det inget lag som vi känner är starkare än oss. Det är endast vår lägsta nivå som måste bli bättre för vår högsta nivå är seriens bästa. Vi måste hålla i hela matcherna och göra så få misstag som möjligt och om det blir några så får de inte ske på fel ställen. 

Men med endast en förlust på sex matcher så skulle nog varje nykomling varit nöjd. Men kul är att våra tjejer är allt annat än nöjda! Tjejerna har slitit på bra under året och tagit stora kliv framåt i sin fotboll, vilket har visat sig på matcherna och med det facit vi nu har så vill laget haft fler poäng än vi tagit. Men bollen är rund och det är många matcher kvar, med det hoppas vi fler poäng kommer då det är upp till laget att fixa det. 

Nästa motståndare är Torsby som även var sista innan uppehållet, hur går tankarna här?

En av de matcher som vi inte var nöjda med då vi inte riktigt var med från början. Vi kom in i det efter en kvart, för att sedan styra matchen resterande 75 min. Tappade ledningen två gånger om och det sista på övertid då Torsby fick straff. Så jag hoppas att vi är på tårna hela matchen för då skall vi ha en väldigt bra chans. Något vi får se upp med är deras omställningar i matchen, något vi hade problem med i början sist. 

Lycka till och tack för pratstunden. 

Självklart hoppas vi ju på en fortsatt stor uppslutning av publik vilket gör hela atmosfären och matchen bättre! 🤩⚽️

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail