Joakim Jensen – Om matchen mot Eds FF

Seger med 6-2 i tidiga seriefinalen!

Vi har varit lite bortskämda med ett underbart väder just på matchdagarna. Men i dagens match så gled vi uppåt Dalsland och möttes av regn hela tiden. Kom fram till mattan på arenan i Ed som låg där grön och fin. En aningen blöt då det regnat tung under dagen, men ändå väldigt välskött och fin plan! Som tur var så slutade regnet och solen tittade fram i andra halvlek!

Första halvlek:

Vi startade matchen i ett högt tempo. Var verkligen som vi pratade om innan, taggade och verkligen på tå från start. En bra rörelse och fina kombinationer gjorde att Jennifer fick en bra boll i mitten, avancerade framåt mot Eds backlinje. Sandra löper i djupet och blir servad en vältajmad (grym) passning i djupet. Sandra tar emot och placerar den otagbart i bortre hörnet 1-0⚽️!

Vi är inne i en väldigt bra period just nu då Ed fick koncentrera sig på försvar och långa rensningar. I trettonde minuten tar vi hand om en sådan rensning och börjar rulla runt och bygga upp dagens anfall kant till kant.Får en vändning från Jennifer till Ida, Ed hinner inte flytta över. Ida sätter bollen rakt fram i djupet till Alva som avancerar hela vägen djupt ner inne i straffområdet. Spelar den snyggt snett tillbaka där Saga står fri och bredsidan in 2-0 ⚽️! Ja vad säger man

Några minuter senare så får Ed till ett anfall där ett skott från sidan oturligt tar på vår back och ställer Linn 2-1. Därefter har vi matchens enda stund där Ed fick mer att säga till om. Vi blev lite tysta och passiva vilket gav några felpass och dåliga beslut. Det tog oss kanske ca fem minuter att få igång maskineriet igen. I matchminuten tjugosex så får vi inkast till vänster om Eds straffområde, Alice kastar till Sandra som vänder inåt i banan. Skjuter ett hårt skott som touchar på en försvarare och ställer målvakten 3-1 ⚽️!

Vi fortsätter resterande halvlek med bra spel och jobbar oss till fler avslut men en duktig Ed målvakt var i vägen för de distansskott vi avlossade. Men så när två minuter återstod av första halvlek så fick Julia en boll på mitten, vände upp och såg nyss inbytte Linnea fri i mitten. Bra passning och en go touch av Linnéa framåt som gav bra skottläge. Linnéa drar till bollen och den går otagbart i mål 4-1 ⚽️! Gott att ha en sådan ledning i halvlek.

I halvlek pratar vi återigen om att fortsätta och inte slappna av för vi gör en väldigt bra halvlek. Ha den rörelsen som vi haft då det var svårt för Ed att hänga med.

En kvart in i andra halvlek så får Anni en lång boll på vänsterkanten vid hörnflaggan och vänder hemåt, spelar Alice som tagit sig fram från sin vänsterbacksposition. Får bollen och vid straffområdet skjuter hon, målvakten räddar men lämnar en retur där Sandra hugger likt en kobra 5-1 ⚽️! Några nästan lägen och lite avslut utifrån var det nu från vårt håll. Även att Ed kunde ha lite mer boll men utan att skapa några farligheter då sista passningen/dribbling fastnade i vårt försvar. Där Ida var en gigant idag, tätt följt att Alice.

I den åttiofemte minuten vinner Sandra bollen på mitten, vänder upp och ser Linnéa som springer sig fri till höger. Sandra lägger en bra boll som Linnéa löper ikapp, tar emot bollen och ser Sandra som passade och avancerat framåt i mitten. Linnéa lägger en perfekt boll som ställer Sandra fri vid straffpunkten, gör inget misstag utan utökar ledningen till 6-1 ⚽️! Sedan får Ed en reducering till 6-2, återigen ett självmål efter lite kommunikations fel.

Som ni förstår så är vi inne i en väldigt bra period just nu. Efter förlusten mot Vallen så har vi verkligen hittat tillbaka till ett bra spel och kämpa insatser som visar på att det är svårt att slå oss. Har ett lugn i vårt spel som visar på att tjejerna tar stora kliv framåt i utvecklingen. Kombinationer och väggpassningar som ständigt driver oss framåt!! Vi använder även många tjejer under matcherna och detta är väldigt roligt att från sidan se att spelet inte ändras utan alla vet vad de skall göra på planen och gör det väldigt bra. Så även i denna tidiga tuffa borta matchen, en tidig seriefinal där vi får se alla tjejerna våga och verkligen göra detta även i matcher som är viktiga och man kanske är mer nervös än i andra matcher. Njuter gör vi från sidan.

Nu är vi spellediga nästa helg så vi kan njuta några dagar för att nästa helg vara med under LSK’s grymma ungdoms fotbollshelg: