Joakim Jensen om matchen mot Orust FC

Seger i sista hemmamatchen 4-0!

Strålande sol och väldigt varmt väder mötte oss denna torsdagseftermiddag på vår hemmaborg Skarsjövallen. Musiken ljöd från planens mitt när DJ Micke Norrby hade riggat upp sin stereoanläggning och man gungade med i soundet!

Våra motståndare för dagen, Orust FC, skulle även de få kliva in på en ”Elitarena” och känna den väldigt fina och nyklippta gräsmattan som låg där jämn o fin i väntan på matchen. Så fin att man själv blev väldigt sugen på att snöra på sig skruvdubbsskorna och lira lite.

Laget för dagen:

Linn

Emelie-Lisa-Julia-Alice

Ida-Alina-Jennifer-Anni

Linnea-Alva

Avbytare:

Frida, Alice J, Lina, Lilly, Sara

Första halvlek:

Tjejerna var överens om att vi måste vara taggade till max direkt. Vi satte ett högt tempo och Orust som var väldigt taggade på att inte ge oss någon lätt match kämpade och stod emot väldigt bra. Vi hade mycket boll hela första halvleken och skapade några väldigt bra chanser, bl.a Linnea som med bättre skärpa skulle kunna ha nätat 2-3 ggr. Även Jennifer skulle få ett gyllene läge efter ca 15 min men inget jätteavslut. Men vi skapar chanser och det är väldigt bra!

Efter ca tjugo kom det förlösande första målet. En väl avvägd långboll in bakom Orusts vänsterback och en väldigt pigg för dagen Emelie. Hon sprintade ikapp bollen, tog en touch till framåt och slog sedan en delikat passning in i mitten till en framstörtande Linnea som bredsidade den i bortre hörnet 1-0 ⚽️! Vi fortsatte resten av halvleken med mycket boll då vi inte lät Orust vila med bollen överhuvdtaget. Men vi själva slarvade en hel del med den sista passningen. Oftast rann bollarna ner till den för dagen väldigt duktiga Orust målvakten. Så vi gick till pausvilan med den osäkra ledningen 1-0. 

Andra halvlek:

Vi pratade i halvlek om att vara mer centrala i våra anfall då vi oftast i första tog oss fram vis kanterna. Vi ville även att tjejerna skulle vara mer noggranna i de avgörande passningarna, alldeles för många bollar rann ner till målvakten. Orust fortsatte streta emot, ett helt annat lag än det vi slog senast med stora siffror. Vi gör lite småändringar här och där, bl.a byter vi in Alice J som är född 03. Flyttar upp Julia på mitten och in med Frida som mittback. Backlinjen fortsätter att spela väldigt stabilt matchen igenom! Men så en kvart in i andra halvlek, likt det första målet så får Emelie en fin djupledsboll av Alva. Tar en touch till framåt och tittar upp, ser en rapp Anni som störtar fram på vänsterflanken mot mål. Emelie lägger återigen en grym boll rakt in till Anni som enkelt kan rulla in 2-0 ⚽️! Det så viktiga 2-0 målet gjorde nu att vi kunde börja slappna av på ett helt annat sätt än när vi bara leder med en boll.

Unga Alice J kom in och hade något skott i ribban och några halvchanser som inte resulterade i mål. Men i 75 minuten skulle hennes första mål i damlaget komma. Och det var ett bra anfall där vi byggde upp spelet fint, Emelie hittade Ida som kunde löpa ner mot straffområdeslinjen, vidare till kortlinjen och spelade snett inåt/bakåt där Alice J dök upp och bredsidade in 3-0 ⚽️. Lite senare kom dagens anfall, Jennifer får bollen på mitten, hon ser Alice J som möter. Ett väggspel och Jennifer får bollen tillbaka, avancerar nedåt i banan. Alice J löper sig fri i mitten och Jennifer lägger en fin boll tillbaka till Alice. Alice J tar emot Jennifers passning och sätter sitt andra mål i LSK Dam 4-0 ⚽️

En väl genomförd match från vår sida. Vi var inte riktigt på den nivån som vi är vana vid men det är så viktigt att man ändå gör jobbet för då blir man svåra att slå. Den viktiga saken jag tycker vi skall ta med oss från matchen är att vi är starka defensivt idag. Med det menar jag hela laget från Linn-backlinjen-mittfält-anfallarna! För mål det gör vi idag, men att hela tiden vara på tå, se till att Orust endast kom till några enstaka avslut på hela matchen är väldigt bra. Roligt också att ytterligare en ung 03:a får presentera sig samt att Lilly gjorde sitt första framträdande i år.

Nu till det tråkiga att det var sista matchen på vår hemmaplan Skarsjövallen. En plats där vi är trygga men framför allt svårslagna. Men vi ger oss aldrig! ”Ser inga problem… bara lösningar” som någon klok person myntade!

Hoppas ni som följt oss under denna resan även tar er till Rimnersvallen när resan fortsätter där!  Nu blickar vi framemot sista matchen innan uppehållet och den är mot Stenungsunds IF borta.

Hoppas vi ses där!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail