Jonasson sänkte TFK

Julia Jonasson visade att ”släkten är värst”.

I strålande solsken skulle dagens trestadsderby utspela sig. Julia Jonasson var tillbaka på STIP och det skulle visa sig att anfallaren skulle få en huvudroll i dagens match.

Hemmalaget tog genast grepp om matchen med ett stort bollinnehav och där LSK inte riktigt fick spelet att stämma. TFK hade också ett par chanser men ingen som kunde resultera i ett ledningsmål. Istället kunde LSK växa in i matchen och komma till ett par kontringsmöjligheter innan paus. Dock var det fortsatt mållöst när lagen gick till halvtidsvila.

I andra halvlek jagade båda lagen ledningsmålet. Inget av lagen lyckades däremot att få in bollen i nät. Det såg ut som att derbyt skulle bli mållöst. Då satte Julia Jonasson fart med mindre än tio minuter kvar. På egen hand stack hon iväg på en kontring och efter ett samspel med Alice Jensen så avlossade hon ett tjusigt vänsterskott och in i nät, fram till 0-1! Hemmalaget försökte därefter gå för en kvittering, men det var snarare LSK som var närmare på slutet att utöka ledningen, men det stannade vid 0-1 och en derbyseger!

Tack till alla som kom och stöttade oss idag! Nu laddar vi om inför en ny derbymatch när vi tar emot IK Rössö på Skarsjövallen nästa lördag. Då siktar vi på publikrekord! Väl mött.