Kalvar på grönbete

Gräspremiären avklarades på bästa sätt. FOTO: P. Stenbaek. (Fler bilder matchbilder finns längre ned).

ÄNTLIGEN fick Dam-U spela match igen! Efter nästan 6 veckors väntan fick man så spela match mot andra än sig själva. Vallen U stod på andra sidan mittlinjen.

Träningarna har lunkat på, men saknaden efter få mäta sig mot andra spelare har märkts av. Nu dröjer det ännu ett tag än innan vi får spela matcher som betyder något men det märktes inte av på tjejerna idag. Åldersregeln med som äldst F02 medförde begränsningar av att låna spelare från Dam men som tur är har vi ju våra duktiga och träningsvilliga spelare från 05/06. 05:orna hade konfirmation, så då fick tjejerna födda 06 dra det tunga lasset.

Och som dom gjorde det. På backen höll Ingrid och Emilia tätt, tillsammans med vår egen debuterande mittback Linnea J. Alma och Ange var säkerheten själv bredvid och vid avlösning.

På innermitten härjade Amelia ihop med Liv och Alice B och på kanten sprang Felicia oavbrutet i sin tredelade forvardsroll tillsammans med Alice J och Saga från Dam. När Ebba bytte av på kanten eller Emma på mitten märktes ingen skillnad i kvalitet, utan spelat flöt på precis enligt plan. Detsamma ska sägas om Julia.

Matchen då? Jo Amelia tog hand om den biten på egen hand inledningsvis. 1-0, 2-0. Fint samspel med Alice, Saga och Liv. I andra halvlek kombinerade sig Saga och Alice sig fria två gånger med god hjälp från mittfältet. 3-0 & 4-0. Ett mål var. Julia hade läge att utöka både en och två gånger. Istället; spiken i kistan satte matchens stjärna; Amelia 5-0. Slutresultat. Josefine i mål hade en lugn dag men en nolla är alltid en nolla! Bra jobbat HELA laget. Till nästa match ska vi ta med oss att lugna ner spelet ytterligare och våga kombinera oss fram och börja om och byta sida. Men på det hela taget en mycket fin premiärmatch på gräs!

Matchens tre stjärnor:
⭐️ Amelia. Hat-trick! Say no more.
⭐️ Linnea E. Vår nya mittbacks-backup! Felfri.
⭐️ Alice B. När alla andra faller trötta, fortsätter Alice springa. Felfri även hon idag.

Nästa match – derby mot Rössö på söndag kl: 17.00.

Matchbilder tagna av Peter Stenbaek:
LSK Dam U - Vallens IF - 2020-05-03

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail