”Känner mig nog lika målfarlig nu”

Julia Jonasson och Sandra Bagger är en målfarlig duo. FOTO: P. Stenbaek.

En skyttedrottning anslöt till LSK inför årets säsong. Hon har infriat alla förväntningar och leder skytteligan i Division 1, där hon snittar 1 mål per match. På söndag är det dags för henne och LSK att ställas mot sina forna lagkamrater i Trollhättan.

Vi fick en pratstund med den 23-åriga anfallaren, som ständigt är på språng i djupled, inför söndagens derby mot Trollhättans FK.

Du kom som nyförvärv till LSK inför årets säsong. Hur har det dryga halvåret i klubben varit och är det något särskilt du utvecklat under tiden i LSK?
– Jag trivs jättebra i LSK, både med tjejerna och ledarna! Jag känner nog att jag har tagit små kliv framåt och utvecklats lite på alla plan.

Du är väldigt träningsflitig och har knappt missat någon träning. Vad är det som driver dig att träna mycket?
– Jag vill alltid bli bättre och tar därför varje tillfälle jag får för att kunna bli det. Jocke (Jensen, reds. anm.) är ju känd för att inte ställa in en träning heller, så det passar mig väldigt bra, skrattar Julia.

Det är ingen överdrift att säga att du är en pålitlig målskytt. Imponerande 15 mål (!) på 15 matcher i Division 1 talar sitt tydliga språk. Hur har du lyckats få ett sådant målsinne?
– Jag försöker vara så noggrann jag kan när jag väl får läge till att göra mål.

Du har gjort mål i de fem senaste matcher och öppnat höstsäsongen med fem mål i de senaste tre matcherna. Känner du dig ännu målfarligare nu i höst?
– Nä, det skulle jag nog inte påstå att jag känner mig. Känner mig nog lika målfarlig nu som i våras, fastslår skyttedrottningen.

Det är ju faktiskt så att om man tittar på gjorda mål så är ni det målgladaste laget i serien hittills med 40 gjorda mål. Hur kommer det sig och är det någon mer än dig i själv i laget som du vill hylla för att det blivit så många mål?
– Jag tycker verkligen att alla i laget bidrar på sitt sätt, men om jag ska lyfta fram en specifik så vill jag lyfta Amelia. Hon skapar väldigt mycket framåt såsom straffar, farliga frisparkslägen, hörnor, assister och mål, säger Julia.

Ni ligger inför helgens omgång på en fin andraplats med ett gäng med lag som ligger tätt efter er. Upp till förstaplatsen, som innehas av IK Rössö, är det 6 poäng. Tror du att ni kan utmana Rössö om den översta platsen?
– Det tror jag absolut vi kan göra!

På söndag möter du dina gamla lagkamrater. Ett lag som ni slog på bortaplan med 1-0, efter att du avgjort sent i andra halvlek. Hur är känslan inför söndagens möte?
– Känslan är bra! Vi är väldigt taggade på att fortsätta på vinnarspåret! Däremot kommer det bli en tuff match eftersom TFK/HIS är ett bra lag, avslutar Julia.

Vi tackar Julia för pratstunden och önskar henne och laget lycka till på söndag! Var på plats du också och heja fram laget till fler mål och segrar!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail