Kitic poänglös i återkomsten till Skarsjövallen

Aleksandar Kitic har haft bättre dagar på Skarsjövallen.

Det vankades bottenmöte och prestigederby i P17:s Division 1 på söndagseftermiddagen. Det finns i mångt och mycket viktigare saker än poäng och resultat i ungdomsfotboll, men derby är derby och då är det prestige mellan skolkamrater och historia mellan lagen.

Dagens möte kryddades också med återkomsten av LSK-legenden Aleksandar Kitic som ledare på Oddevoldbänken. Kanske gladdes han när han från bortalagets tränarbänk kunde blicka tvärsöver plan och se sin pensionerade tröja nummer 24 på läktaren, men på planen var det hans motståndare; hemmalaget LSK som tog tag i taktpinnen direkt.

En hög och aggressiv press gav bollvinster högt upp i plan och hemmalaget skapade ett flertal chanser i inledningen på matchen. Det var dock ett gammalt hederligt LSK-anfallsvapen som gav 1-0 tidigt i matchen, när en lång hög frispark från egen planhalva skarvades vidare av Einar Hassellöv till den outtröttlige Sixten Midsem som vackert på volley förpassade bollen i mål.

Även om spelet jämnades ut något under sista hälften av halvleken var det klar fördel hemmalaget och det kunde kanske och borde kanske varit ytterligare mål för hemmalaget när lagen gick till halvtidsvila.

Andra halvlek inleddes med ett beslutsamt hemmalag som visade upp en imponerande inställning under matchen och som fortsatte att styra spelet och skapa målchanser. Viss frustration kunde kanske urskiljas hos ett hemmalag som har haft förtvivlat svårt att göra mål under årets säsong. Men i den 56:e minuten var det dags för 2-0 när Svante Lennartsson var starkast i luftrummet och nickade bollen hårt i nätet bakom den duktige IKO-keepern.

Efter målet föll hemmalaget tillbaka något och Oddevold tilläts ha mer bollinnehav. Tanken från hemmalaget var att hålla laget kompakt och inte bjuda på ytor bakom sig när orken började tryta och pressen inte längre kunde utövas lika aggressivt och högt upp i banan.
Det går givetvis inte att försvara sig en hel match utan att släppa till målchanser, men hemmaförsvaret kämpade förtjänstfullt tillsammans med hemmakeepern Wille Delbring och kunde hålla bortalaget borta från målprotokollet. Efter en längre bortalagspress så fick dock bortalaget en jättechans att verkligen komma in i matchen när man korrekt tilldelades straff i den 68:e minuten.

Oddevolds straffskytt var bortalagets bäste spelare och A-lagsmeriterade Calle Ådahl som avlossade ett rejält hårt skott som dock mycket vackert räddades ut till hörna av Delbring i hemmamålet (se klipp nedan). Oddevold fortsatte med ett större bollinnehav även i slutet av matchen mot ett lägre spelande hemmalag och det skapades några chanser åt båda håll, men matchen slutade 2-0 till hemmalaget och den gode Kitic fick lämna sina gamla hemmaarena med noll poäng.

Totalt sett en rättvis seger i en klassisk derbymatch med mycket kamp och mindre skönspel. Glädjande att P17-grabbarna kunde vinna och göra mål och fantastiskt kul att vi i en serie för killar födda senast 2004 kan ställa upp med ett lag bestående av tre 05:or, tre 06:or och en 07:a. En stark insats från samtliga killar med en extra stjärna till mittfältsgiganterna Einar Hassellöv, Sixten Midsem samt keeper Wille Delbring.


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail