”Komfortabel seger mot Göta!” Joakim Jensen om matchen mot Göta BK

Vi åkte till Lilla Edet för match mot ett Göta BK som tydligen tappat en hel del av deras spelare från förra året. De slog även ihop sitt lag med Edet. Så det var ett väldigt ungt lag som vi ställdes emot.

Men det viktigaste för dagen var att vi inte skulle fokusera på motståndarna utan endast lägga vikt på hur vi skulle spela. Styra passningstempo samt ha en bra rörelse för att göra det svårt för Göta.

Matilda, Alice T, Alice J, Saga, Emelie, Sanna

Snacket innan handlade som sagt om hur viktig matchen är idag. Det är bara en vecka till vår seriestart, truppen är stor och många slåss om att få en start plats vilket gör det svårt för oss tränare att välja spelare (lyxproblem)! Så dagens match skulle innehålla tufft aggressivt spel. När vi får lägen att avancera framåt skulle vi göra det med mycket folk och hög fart, alltså inte spara på krutet idag.

Och vilken start vi gjorde.. wow!

1-0 Anni skjuter, Lisa förvaltar returen.

2-0 Wilma spelar Ida i djupet, Ida snett in till Linnea.

3-0 Lina spelar till Alina som ser målvakten långt ut och lyfter in bollen i mål.

Allt detta efter ca 10 minuter. Det skulle bli en tuff match för Göta som möter ett grymt taggat lag idag. För vi fortsätter med ett väldigt fartfyllt och vägvinnande spel. Tjejerna skapade väldigt mycket och målen trillade in med jämna mellanrum. 9-0 var ställningen i halvlek efter att målskyttarna är dessa:

Andra halvlek:

Nu var det ett gott snack i halvlek. Vi kom överens om att fortsätta hålla ett högt passningstempo, med extra fokus på att försöka hålla mer boll på motståndarnas planhalva. Vi gjorde även några byten för att fördela bördan och inte överbelasta några av tjejerna.

Göta fick slita väldigt mycket när vi visar att vi ligger långt fram och är redo för seriestart nästa vecka. För vi fortsatte även i andra halvlek med att visa fart och beslutsamhet. Målen trillade även in i denna halvlek med jämna mellanrum:

10-0 Alice J

11-0 Saga

12-0 Emelie

13-0 Emelie

14-0 Saga

Lite synd att motståndet inte höll en högre nivå men det skall inte förta vår egna prestation för det är väldigt lätt att dra ner tempo när målen rullar iväg, sjunka ner till motståndarnas nivå. Men inte LSK’s melodi för vi gör det väldigt svårt för Göta hela matchen igenom och det skall alla våra tjejer ha en stor eloge för!

Nu laddar vi om för en rolig vecka där lite finslipning samt planering inför seriestarten börjar!

Vår första motståndare är Orust FC (U) på bortaplan, hoppas vi ses där!