Kryss i årets första match, mot ett bra div 2 lag!

Tjejerna har jobbat på bra under ett par veckor nu. Absolut inget lugnt tempo på träningarna under denna kalla period. Jag tror att detta gjort tjejerna starkare och snabbare än de varit tidigare.
För dagens match skulle visa sig vara en tuff nöt att knäcka. Ytterby IS är ett stabilt lag i div 2 medans vi är nykomlingar i div 3. Enligt Ytterby IS själva så var de allt annat än nöjda över deras 5:te plats förra året. Utan de skall självklart vara med i toppen av tvåan. Hur tänkte vi inför denna matchen? Jo vi ville se var vi står konditionsmässigt och spelmässigt jämför med ett bra div 2 lag. Som ni förstår så fick vi ett bra kvitto på detta.
1:a Halvlek:
1:a halvlek startade i ett bra tempo där båda lagen ville framåt. Vi med vår 4-4-2 uppställning och Ytterby med deras 4-3-3 uppställning. Det skulle visa sig svårt att ta sig igenom på mitten när de var många där. Vår första chans fick Linnea J när Ida Sölsnaes löpte upp på högerkanten och spelade snett bakåt, Linnea laddade bössan som gick mot krysset men Ytterbys långa målvakt han dit och räddade. Vi hade lite mindre boll i den första 30 min men var farliga i våra kontringar. Efter dessa minutrarna fick vi styrt bort deras defensiva innermittfältare som gjorde att vi började få mer koll och boll.
Men när det kändes lugnt tappade vi boll vid mittplan och en fin pass genom mittfältet till en av Ytterbys forward som vände upp och serverade en fin boll i djupet som Nr 14 Frida Nilsson kunde enkelt och säkert placera i mål. Lite synd när vi hade en bra period och kommit i det.
Sedan så skapade vi lite småchanser genom Ida och Andrienne men deras skott fick strax utanför. Bästa chansen fick Andrienne precis innan halvlek. En framspelning och Andy löper precis framför backen och är först på bollen, bara det att målvakten rusade ut och tog Andy och deras försvarare men ingen boll. Att vi inte fick straff där var smått konstigt! Annars skötte domaren sig bra! Pausvila 0-1 men bra prestation av tjejerna.
2:a Halvlek:
Vi gjorde några ändringar som var bestämda innan för att alla skulle minst få en halvlek. Det tog några minuter för oss att starta upp för Ytterby började bra direkt, 2-0 kom i just denna start, dock så var skottet en retlig liten tåfjutt som rullade sakta in i mål! Men efter denna tuffa start, började vi komma in i matchen igen och de nya tjejerna var nu varma i kläderna. Vi oroade lite då och då Ytterby med vår snabbhet på båda sidorna. Mitten var som i första halvlek helt stängt där Alina och Wilma gjort ett grymt jobb. Sanna och Lina som kom in på var sin ytterbacksposition ville definitivt vara med i matchen med bra offensivt spel. Så kom 1-2 målet. Ida fick ett tillbakaspel och slog ett långt inlägg som Alice Jensen snyggt tog emot och placerade ännu snyggare i mål. Nu tog vi över mer och mer i matchen.
Ida oroade hela tiden och när en försvarare försökte täcka ut bollen så vann Ida duellen och tog bollen, spelade snett bakåt till en fri Alice som gjorde sitt andra seniormål för dagen.
-Mycket roligt för Alice som gjorde sin debut idag och med detta 2 mål.
Resten av matchen så behärskade vi tempot och ägde bollen större delen. Det jag nämnde innan om kvittot vi ville ha, var att kondition och försvarsarbetet skulle fungera så fick vi väldigt bra kvitto på att vi jobbat in det bra! Några har jag nämnt men alla gjorde bra ifrån sig idag.
Det är en skön känsla såhär efter matchen. Bra jobbat tjejer!