Kryss i onsdagskylan

Marwin Leidewall och LSK hade svårt att få in bollen mot Göta. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Visserligen minusgrader, men trots det vindstilla och en plan utan några snöflingor på. Det var vad som dukades upp för LSK och Göta denna onsdagskvällen.

Ett taggat gästande lag ställde upp med ett par rutinerade rävar som var redo att ta kampen och sälja sig dyrt. LSK fick föra spelet mot ett tight försvarande Göta. Ett par gånger lyckades de grönklädda komma igenom, men det sista lyckades inte. Många gånger under första halvleken fick LSK till bra chanser, men där antingen avsluten misslyckades eller att Götas försvar och målvakt kunde göra bra ingripanden. Mitt in i första halvleken kommer också en kontring och Göta bjuds på ett friläge, i misstänkt offsideläge, som de kan förvalta fram till 0-1. LSK lyckades inte kvittera utan resultatet står sig fram till halvtidsvilan.

I andra halvlek kommer ett helt gäng nya spelare in och det blir lite fart på LSK igen. Ett par giftiga kombinationer och inte minst individuella prestationer gör att LSK närmar sig en kvittering. Till slut kommer också kvitteringen, efter ett inlägg från högerkanten, som provspelande Joseph Ifeanyi kunde förvalta fram till 1-1. LSK fortsätter att skapa lägen och har ett par fina chanser, inte minst två avslut som tar i virket. Dock får man inte in fler mål utan matcher slutar oavgjort.

Ingen superinsats av LSK mot ett motiverat Göta, där vi inte lyckas vara så effektiva som vi bör vara. Härnäst väntar ny match redan på lördag när IK Oddevold gästar Skarsjövallen – matchstart kl: 13.00. Väl mött.