Kryzz i Mariestad

Matchen mot IFK Mariestad innebar vår längsta bortaresa hittills så vi samlas redan klockan 09.00 på Skarsjövallen för transport mot Lekevi IP. På vägen tar vi en tidig lunch på Rasta i Götene för att ladda lite energi. Där stöter vi för övrigt på A-laget som är på väg mot Stockholm för match mot Akropolis.

Inför matchen så fick vi tyvärr återbud från 4 av spelarna i startelvan på grund av skador och sjukdom och när vi dessutom har Petrus avstängd samt Albin och Viktor H skadade sedan tidigare så visste vi att det skulle bli en tuff match mot ett Mariestad som tydligen ställde upp med sin bästa trupp enligt deras ledare.

Mariestad startade matchen med högt tempo och vi hade lite jobbigt med att försvara oss periodvis vilket resulterar i två tidiga mål där vi borde kunnat löst situationerna på bättre sätt. Vi kommer därefter in mer i matchen, har några chanser samt samlar på oss några resultatlösa hörnor innan Birk placerar bollen snyggt i mål i den 38:e minuten och vi har häng på hemmalaget.

Halvlek och vi försöker peppa upp killarna att göra en bättre andra halvlek än den första vilket inte borde vara så svårt då våra första 45 minuter kanske inte var något att skriva hem om.

Andra halvlek startar med en högre och lite mer bestämd press från vår sida även om det inte funkar fullt ut hela tiden då vår press emellanåt inte får det understöd bakifrån som behövs. I vilket fall så får vi in ett 2 – 2 mål genom ett viljemål av Matteo där han forcerar in bollen i mål efter att IFK-målvakten missar en hög boll. Efter vår kvittering så känns det som om vi är på gång och vi får även ett antal lägen varav Gustaf H:s skott i stolpen och Gustav S skott över från nära håll var de främsta. Även Mariestad hade ett bra läge i slutet då Gabbes dubbelräddningar var det som ändå gav oss oavgjort.

Det är nog ingen överdrift att säga att vi inte gör någon bra match och visst man kan tycka att vi borde ha vunnit men jag kan tänka mig att spelarna i hemmalaget tänkte samma sak. Killarna vek i vilket fall inte ner sig utan jobbade matchen ut och vi vänder trots allt ett 2 – 0 underläge. Det som var mindre bra var alla varningar vi drog på oss varav minst 4 var helt onödiga. Här måste vi mogna till oss och inte ge oss själva och laget ett eventuellt underläge i nästa match på grund av avstängningar. Fyra P16-killar hjälpte oss idag och var som vanligt ett positivt inslag i laget.

Nu ser vi fram emot match mot Stenungsund hemma redan nu på torsdag och förhoppningsvis så kan vi få in några av de spelare som inte var med i dag till den matchen.

Vid pennan,
P17-tränarna genom Håkan Jonsson

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail