KVALSEGER!

Glädjescener direkt efter slutsignalen. FOTO: Jessica Barck.

U16 fick en möjlighet att kvala in till P17 div.1 via kval mot Stenungsunds IF U17 efter ett snabbt beslut i förra veckan om att vi skulle ta chansen. Vår träning var egentligen nerlagd efter serieslutet där vi spelade vår senaste match 30 september men vi startade direkt upp i fredags kväll igen. 

Vi kan väl med en gång erkänna att vi inte bjöd på någon champagnefotboll, igår kväll, när vi spelade oavgjort (1-1) i den andra kvalmatchen på hemmaplan mot SIF. Vi hade inte heller någon målsättning att göra så utan vår målsättning var att går ur matchen med ett resultat till fördel för vårt lag oavsett hur det såg ut. Har egentligen inte så mycket att skriva om matchen förutom att vi startade hyfsat och bollen hamnade i nät redan efter 10 minuter och SIF gjorde sedan mål i slutet av första. Därefter så var det mest försvar från vår sida varav andra halvlek var en riktig nagelbitare eftersom det hade räckt med 1 mål till för SIF så var det de som stod som vinnare i kvalet.

Killarna i laget fightades verkligen och gav allt för laget mot ett Stenungssund som spelade bättre fotboll än vad vi gjorde men som sagt resultatet var viktigast för oss, inte skönspel. Stenungssund är ju dessutom ett akademilag även om jag måste erkänna att jag inte är hundra på skillnaden förutom att viss del av verksamheten är kvalitetssäkrad, man har en icke-föräldertränare och att man kanske liknande IK Oddevold plockar in spelare från andra klubbar även om jag tror att de flesta är killar från Stenungssund.

Vi själva är ett lag med spelare i huvudsak från närområdet Ljungskile/Grohed och där de flesta hängt med sedan starten 2008.
Vi vill tacka all publik som var på plats och ni ska veta att killarna efteråt tyckte det var hur häftigt som helst att spela på A-plan inför en så stor publik och få höra hejaramsor precis som när A-laget spelar. Tack till er och förhoppningsvis så gav vi er en spännande match.

Vi tar nu sats inför 2020 och inser att de närmaste 6 månaderna kommer att innehålla hårt men samtidigt roligt arbete för både oss tränare och killar samt att det nu är upp till var och en att visa på att man vill ha speltid när vi går in i seriespelet under april månad.

Ledarna genom Håkan Jonsson

Film från mottagandet med hemmapubliken:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail