Landslagsspelarna tar plats i futsallaget!

Nu kan vi äntligen börja presentera spelarna som tar plats i vårt Futsallag. Först ut är två landslagsspelare som denna helgen är iväg på landslagsläger.

Låt oss presentera:

Linnéa Kogsta
Först ut att presenteras i LSK Futsal Dams lagbygge är ingen mindre än mittfältskuggen Linnéa Kogsta. Linnéa (eller Kogsta som hon helst vill bli kallad) har denna säsongen spelat fotboll för IK Rössö i Div , där man tog en hedersam andraplats. Linnéa beskrivs som en box-to-box-spelare åt det mer defensiva hållet och spelar en fysisk och aggressiv fotboll.

Kogsta spelade förra året i RFL för IFK Uddevalla, där man ganska komfortabelt tog sig vidare till slutspel. Kogsta stod den gångna säsongen för 9 mål i RFL och var en stark kugge till Uddevallas fina säsong. Hennes framfart i RFL gick inte obemärkt förbi och hon blev därför uttagen i Svenska Futsallandslaget och har sedan dess spelat 13 landskamper. På dessa matcher har Kogsta stått för 4 mål och varit en bidragande faktor till landslagets imponerande 9 vinster på 13 matcher.

Tränarna har ordet:
– I Kogsta får vi en riktig klasspelare och inte nog med det, en landslagsspelare. Hon bidrar stort med sitt energiska, aggressiva spel och kan spela på vilken position som helst på planen. Hon är en riktig glädjespridare som kan få igång hela laget. Hon ger allt på träning och match och man ser att hon verkligen älskar futsal.

Kogstas tankar:
– Jag valde LSK för att de gör en satsning på futsal där vi kan få bra möjligheter till att utvecklas som både lag och spelare. Men också för att vi är ett riktigt gött gäng som hållit ihop ett tag nu. Jag vill fortsätta det här med dem och se hur långt vi kan gå! Vi är ett lag med många duktiga spelare och tränare och det kommer även fortsätta utveckla mig i mitt eget futsalspel. Målet med säsongen är ju såklart att vinna vår serie och att utvecklas som lag för att förhoppningsvis få kriga i RFL nästa år. Vi har ett bra lag så jag tror på oss!

Kuriosa: Linnéa har under några år spelat Collage Soccer på Barry University i Miami. I USA skrevs det såhär om Linnéa: ”A mature and confident leader on the field … Stalwart defender who brings high level experience to the defensive third … Very physical … Should be a major contributor in the midfield or across the back line.”

Sandra Bagger
Näst på tur att bli presenterad i LSK-tränarens Angelo Vegas lagbygge är skyttedrottningen Sandra Bagger.

Sandra har dom två senaste åren huserat i LSK:s anfall på fotbollssidan och satt skräck i motståndarna. Hon har smällt in 96 (!!) mål på 2 säsonger för LSK och har naturligtvis varit otroligt viktig i Jensen och Vegas klättring i seriesystemet, 2 år i rad.

2017/2018 spelade Sandra i RFL för IFK Uddevalla och också där var hon en målgörare av rang. Förra säsongen blev hon bästa målskytt i IFK med sina 26 mål i RFL. Säsongen förstördes av ett benbrott i foten, när hon var redo för spel så tyckte hennes dåvarande tränare att hennes plats som startspelare inte var lika given. Men när hon väl fick chansen, som t.ex. i slutspelet mot Falcao där hon gjorde mål på sin första bolltouch och hela arenan vrålade hennes namn. Sandras näsa för mål lockade landslagets tränares intresse och hon blev uttagen i Futsallandslaget. Sandra har varit med och vunnit 4 av 6 matcher som hon deltagit i. Det har ännu inte blivit några mål i landslaget men det kommer inte dröja länge innan namnet Bagger sprider sig från Lane till Milano.

Tränarna har ordet:
– Sandra Bagger – vi har Sveriges bästa målskytt i vår trupp bara det räcker väl som presentation egentligen. Sandra är en stark, snabb och explosiv spelare som är väldigt duktig på att komma till avslut och avslutar med bägge fötterna precis som brorsan Robert Bagger – måste vara nått i vattnet där uppe i Lane. Sandra har rutin, erfarenhet och ett lugn som är otroligt viktigt för dom yngre spelarna i laget.

Sandras tankar:
– Jag valde spela i LSK för att jag ville vara med i den satsningen som dom ville göra med damerna inom futsal. Sedan var det även för tränarna. Spelarmaterialet ser bra ut. Vi är tjejer som tycker det är kul med futsal och även är villiga att satsa på detta och vill utvecklas hela tiden. Detta kommer man långt på.

Kuriosa: Sandra blev hela Sveriges bästa målskytt på seniorsidan (både bland herrar och damer) förra fotbollssäsongen, då hon gjorde otroliga 48 mål på 10 matcher i Div. 4. Detta följdes sedan upp med ytterligare 48 mål på 16 matcher i år, i Div. 3.

LSK välkomnar både Linnéa och Sandra till vårt Futsallag!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail