Låt oss presentera: Linn Johansson och Mathilda Eljas

Låt oss presentera Linn Johansson och Mathilda Eljas.

Futsallaget fortsätter sin presentation av laget. Denna gång med en välbekant LSK-spelare och därtill en spelare med landslagsmeriter.

Mathilda Eljas
Här är Mathilda Eljas, Uddevallatjejen som lever och andas fotboll och futsal. Mathilda kommer ifrån en fotbollsfamilj där männen spelade i Oddevold och kvinnorna i IK Rössö. Hon blev därför naturligt inslussad i fotbollslivet.

Den offensivt skickliga Mathilda spelade redan som 16-åring i det dåvarande Div 2-laget IK Rössö säsongen 2010. Hon verkade inte vara någon blyg 16-åring för vad sägs om 6 mål på 12 matcher under sin debutsäsong.  Mathilda har varit IK Rössö trogen ( om man bortser ifrån ett par år som collegestudent och fotbollsspelare på Averett University i Virginia, USA) och är det än idag. Detta året gjorde hon 6 matcher för Div. 1-laget som slutade på andraplats efter Alingsås.
Mathilda har tidigare representerat IFK Uddevalla i RFL, säsongerna 2018 och 2019. 2018 gick Uddevallalaget hela vägen till final där det dessvärre blev förlust. Mathilda var en av nyckelspelarna i laget och gjorde 15 mål på 10 matcher. Detta gick såklart inte obemärkt förbi och hon blev som ett bevis på detta uttagen i det Svenska Futsallandslaget 2019, än så länge har det blivit 4 matcher men vi är säkra på att Mathildas spetskompetenser kommer få landslagstränaren ”Muffe ” att överväga att ta ut henne i truppen igen.
Sagt av tränarna:
– Mathilda är en avig spelare som hela tiden gör det oväntade. Hon spelar med ett lugn och en pondus som smittar av sig på de övriga spelarna. Vi är väldigt glada över att ha henne med i truppen och vi vet alltid vad vi får av henne, hon har en mycket hög lägstanivå.
Ser du fram emot säsongen 2019/2020? 
– Det ska bli en spännande säsong, många i laget är ju ett sammansvetsat gäng som spelat ihop i några år och nu har vi fått in några fler tjejer som är riktigt duktiga, så den här säsongen kommer bli hur bra som helst.
Vad tycker du om LSK som organisation?
– Jag vet inte så mycket om LSK som förening men jag vet att de gör en jättesatsning på damerna, både inom fotbollen och futsalen och det är helt fantastisk. Det är inte många klubbar som gör en sådan stor satsning på sina damer som LSK gör, så det känns bra att representera denna klubb på futsalplanen.
Kuriosa:
– Jag har alltid varit riktigt dålig på engelska (fram tills jag flyttade till USA) och när jag var 12 år sa jag till min mamma att jag aldrig skulle lära mig engelska utan jag skulle träffa en engelsman som fick lära sig svenska… Nu 15 år senare bor jag ihop med en engelsman som har lärt sig svenska.

Linn Johansson

Linn Johansson, tjejen som spelat fotboll i över trettio år och fortfarande har samma motivation och drivkraft. Hor har spelat seniorfotboll i Vallen, Rössö, IFK Trollhättan, Skoftebyn, HAIF, Oddevold och LSK och det som utespelare. Det är först de senaste 5 åren som hon valt att ställa sig i mål; ”Mest för att slippa springa” säger hon skämtsamt.

Linn började sin karriär i Henåns IF redan som 5-åring, det fanns inget tjejlag så hon spelade med killar hela vägen upp till 15-års ålder. I Vallen har hon varit spelande assisterande tränare och i Henån var hon spelande huvudtränare, så ni förstår att det är en ledartyp vi pratar om. Dom 2 senaste säsongerna har Linn varit med i Ljungskile SK:s damsatsning där målet är att ta fyra serier på 4 år, det har minst sagt börjat bra med två raka serie segrar.

Som futsalspelare så har Linn representerat IFK Uddevalla i RFL. Första säsongen så delade hon målvakts uppdraget tillsammans med IFK:s andra målvakt, dom stod en halvlek var. Det året gick IFK hela vägen till SM-kvartsfinal. Året efter spelade Linn bara cuper och då som utespelare.

Sagt av tränarna:
– Linn är en bolltrygg målvakt med mycket rutin och pondus. Hennes många år som utespelare har givit henne en stor fördel i tekniken, hon spelar lika bra ute som i mål så det kan vara ett giftigt vapen i låsta matcher.

Hur ser du på säsongen 2019/2020?
– Det skall bli kul när matcherna drar igång, lite tråkigt att det inte är RFL men det kan vi inte göra något åt nu utan vi kör på i vår serie. Vi älskar futsal och vill satsa, det är det som är det viktigaste.
Hur ser du på LSK som förening?
– Jag har spelat fotboll i LSK fotboll i 2 år nu och vet hur bra vi har det här, jag har aldrig spelat för en proffsigare förening.
Kuriosa:
Linn var kapten i distriktslaget i 6 år.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail