Låt oss presentera: Tvillingarna Mattsson

Systrarna Mattsson ikläder sig även den grönvita dressen inomhus.

Sara och Anni Mattsson är tvillingarna som följts åt nästan hela deras aktiva karriär, så det är väll inte mer än rätt att vi presenterar dom tillsammans.

Sara och Anni har två äldre bröder och fick ofta följa med på brorsornas träningar och tack vare det väcktes också deras egna intresse för fotbollen, ett intresse som hållit i sig i över 24 år nu.

Tjejerna som är födda 1990 startade deras karriärer i Bovallstrands pojklag och spelade där tills dom fyllde 12, då slogs Bovall och Hunnebo ihop och det blev istället spel i deras damlag tills dom fyllde 18 och begav sig ut för att söka fotbollslyckan på annan ort.
De började med ett par säsonger i Stångenäs tills klubben lades ner. Därefter ett kort stopp i Munkedal som slutade i besvikelse, då det dåvarande Div. 2-laget var tippat som en av favoriterna men slutade näst sist i tabellen. Sedan så hamnade systrarna i IK Rössö innan dom slutligen (hoppas vi ) skrev på för LSKl i början av 2019.
I futsal så representerade tvillingarna IFK Uddevalla i två säsonger. Anni spelade en hel del matcher första säsongen men andra säsongen var skadefylld så det blev mest rehab och några cuper. Sara körde i stort sett enbart cuper.

Sagt av tränarna:
I både Anni och Sara hittar vi såklart mycket rutin med så många år som aktiva. Sara är en mer defensiv grovjobbare som också är riktigt bra i mål medan Anni är mer offensiv och har en fin vänsterfot. Det är en stor skillnad på futsal och fotboll, men vi tycker att dom börjat sina futsalkarriärer riktigt bra och vi är supernöjda med att ha dom i laget med all sin rutin och pondus.

Varför valde ni att börja spela Futsal i LSK?
Sara: ”Efter att ha spelat en säsong i Ljungskile SK (fotboll) föll valet ganska enkelt på att fortsätta spela futsal med just LSK. En stor anledning är också att jag känner spelarna sen innan.
Anni: ”Valde att spela futsal med LSK för att vi är ett gött gäng. Sedan så vet jag att LSK är en proffsig förening som satsar på damerna och det är också väldigt roligt!

Hur ser ni på den kommande Futsal säsongen?
Sara: ”Jag har egentligen inga förväntningar på säsongen. Det ska bli skoj när matcherna drar igång och att jag får utvecklas som målvakt! Vinna serien skulle ju klara vara kul också.
Anni: ”Jag hoppas vi kan utvecklas ännu mer som lag denna säsongen och att det slutar med serieseger!”

Kuriosa:
”När vi var mindre var vi mycket mer lika varandra. Vi spelade Dana Cup i Danmark med tjejlaget som var 2-3 år äldre än vi. Det var en match under cupen som tränaren bara bytte in mig (Sara) hela tiden utan att märka att dom hela tiden bytte in samma person. Jag var jättenöjd, Anni mindre nöjd

Vid intervjuanteckningsblocket:
Mikael Berggren

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail