Lördag i Malmö och Oskarshamn väntar

Amelia Hallberg och Sandra Bagger ställs mot Malmö FF på bortaplan. Arkivfoto: P. Stenbaek

En intressant lördag väntar för både dam- och herrlaget på bortaplan. Båda lagen får åka långt för att ställas mot Malmö FF respektive Oskarshamns AIK. Inspirerande uppgifter i vårvärmen.

Fem raka segrar. En målskillnad på 25-4. Klassiska Malmö Stadion. Det är det motståndet som Damlaget ställs emot under lördagen när man gästar Malmö FF. MFF har gått på som en ångvält i inledningen av säsongen med övertygande segersiffror. Nu senast vann de ljusblå på bortaplan med 0-6 mot fjärdeplacerade IS Halmia. Att MFF spänner musklerna på damsidan visar sig både på och utanför plan, vilket inte minst resulterat i serieledning.

Det kan vara lätt att bli skrämd över uppgiften, men för LSK är det en inspirerande uppgift som har allt att vinna i lördagens match. Efter en lite trög start så har laget kommit sig samman och blivit mer stabila. Det har resulterat i en seger och två oavgjorda på de senaste tre matcherna. Dessutom får laget nu tillbaka viktiga Amelia Hallberg, som missade senaste matchen mot Halmstads BK (1-1) då nummer 23 var iväg på landslagsuppdrag. En spännande match väntar och om du inte är på plats kan du se matchen via Sydsvenskan.

📎 MFF inför matchen

⚽️ Matchstart lördag kl: 14:00 på Malmö Stadion


För herrlaget väntar en lång resa till andra sidan av Sverige. Oskarshamn borta brukar alltid vara en väldigt tuff uppgift för de grönvita.  Som om det inte vore nog med det så är det en tunn trupp som kommer till spel, där Cameron Botes (utvisad senast) och Aulon Bitiqi (tre varningar) är avstängda, landslagsuppdrag för Kees Sims och Oliver Fay samt att laget drabbats av skadefrånvaro på ett par spelare. Samtidigt har LSK två raka segrar på bortaplan denna säsong (Norrby och Falkenberg), så det finns helt klart hopp om en bra prestation i Småland under lördagen. För Oskarshamns del så har man inlett på liknande sätt som LSK, med lika många poäng och där segrarna tagits på bortaplan. Även OAIK har ett ungt lag, så det kan nog bli en spännande match på konstgräset i Oskarshamn, som du kan följa på Ettanplay.se om du inte finns på plats.

⚽️ Matchstart lördag kl: 16:00 på Arena Oskarshamn 

Varmt välkomna till lördagens matcher!

Let’s Stick Together!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail