Lova Fredgren inför ÖSK borta

Lova Fredgren avlossar skott i derbyt mot IK Rössö. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Inför årets säsong tog hon steget från IK Rössö till LSK. Nummer 14 har direkt tagit en ordinarie plats på mittfältet – inte konstigt då hon är på alla träningar och gärna i väldigt god tid. 

Vi fick en pratstund med 18-åriga Lova Fredgren, som nyligen tog studenten och nu förbereder sig för toppmatchen mot Örebro SK.

Du kom till LSK för drygt ett halvår sedan och har direkt tagit en ordinarie plats på mittfältet. Hur har den första tiden i LSK varit?
– Min första tid i LSK har varit över min förväntan. Jag trivs superbra och är glad över att jag tog steget hit.

Vad känner du att du utvecklats mest under denna säsong?
– Hittills känner jag att min största utveckling varit mitt självförtroende på planen. Jag vågar ta mer plats denna säsong än vad jag tidigare år har gjort.

Du och Julia Jonasson har tränat flest gånger av alla i laget hittills (97 % närvaro). Vad får dig att motivera dig till att träna i princip alla träningar?
– Träningarna är höjdpunkten på dagen, ofta sitter jag bara och väntar tills att få åka till träningen. Vi är också ett gäng på några stycken i laget som alltid är på Skarsjövallen minst en timma innan varje träning och det indikerar bara på att jag trivs i den miljön.

På mittfältet kamperar du tillsammans med Ida Wallenius. Hur kompletterar ni varandra?
– Jag och ”Walle” har rätt liknande spelstil i form av att vi vill styra i anfallet och hitta de avgörande bollarna i djupled. Vi har spelat in oss tillsammans nu och ofta kan man slå en pass i blindo och ändå hitta varandra. Men vi har våra olika styrkor och ”Walle” har till exempel en extremt fin fot medan jag ofta står för duell- och huvudspel.

Ni har, förutom plumpen mot Degerfors senast, varit obesegrade. Vad är styrkan som får att ni kan presentera såpass bra trots många långtidsskador på många spelare?
– Jag tror att det handlar om att många kliver fram och tar ansvar när vi har en tunnare trupp och att det kan vara en stor faktor till att resultatet gått vår väg i tidigare matcher.

På lördag möter ni topplaget Örebro. Vad vet du om Örebro och vad har du för tankar inför den matchen?
– Det jag vet är att det var många ordinarie spelare som lämnade ÖSK inför denna säsong men trots det har de vunnit många matcher så det är inget som verkar sårat dem. Örebro är ett lag som precis som vi vill spela fotboll och komma fram i banan med hjälp av kombinationer så jag tror det kommer bli en spännande match. Vi måste komma med stort fokus i vårt anfallsspel samt disciplin i försvarsspelet – men det är 3 poäng som ska med hem!

Hittills i år står du noterad för två mål – lika många som på hela förra året. Kommer vi få se fler Lova-mål redan på lördag mot Örebro?
– Det är såklart målet, men en assist eller en framspelning som resulterar i mål får jag hoppas på också. Det viktigaste är att vi som lag spelar vårt spel och då ska målen komma.

Vi hoppas också på mål, framspelningar och tre poäng. Samtidigt tackar vi Lova för att hon kunde ställa upp för en intervju och önskar henne och laget ett stort lycka till på lördag!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail