LSK är DM-Mästare!

35 års väntan är över – här har vi DM-mästarna 2022: LSK!

Med två DM-titlar i bagaget steg LSK in i DM-finalen mot Herrestads AIF för att om möjligt knipa en tredje. Skulle de grönvita få lyfta bucklan för första gången på 35 år?

Trots att det skiljde en division mellan lagen så var inledningen, men sedan kunde LSK få hål på de svartvita från Herrestad. Efter en halvtimmes spel presenterade sig måldrottningen Julia Jonasson – och 1-0 var ett faktum. Anfallaren nöjde sig inte där. För innan första halvlek var över så gjorde hon även 2-0.

I andra halvlek kan Wilma Wester utöka till 3-0 direkt och matchen känns avgjord. HAIF får i mitten av halvleken in en reducering som ger en viss nerv, men närmare än så kom Division 2-laget inte. Istället kan inbytte talangen Ella Källqvist Andersson utöka till slutresultatet 4-1 – och LSK är därmed DM-mästare för tredje gången genom tiderna!

En underbar seger och insats som ger laget en plats i Svenska Cupen under nästa år (och ett steg närmare Europa). Härnäst väntar ny hemmamatch redan på lördag när IFK Hallsberg gästar oss på Skarsjövallen, med matchstart kl: 14:00. Väl mött.


NÄSTA HEMMAMATCH:

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail