LSK dominerade och vann övertygande!

LSK dominerade och vann övertygande mot Vänersborg. Arkivfoto: T. Åberg.

LSK:s fortsatta jakt på tabelltoppen fortsatte ikväll när man tog emot Vänersborgs FK på hemmaplan.

LSK gjorde knappast någon besökare på Skarsjövallen eller för de som följde matchen hemifrån via LSK Live. Ida Wallenius inledde målskyttet genom att damma till bollen, efter en soloprestation, rätt upp i krysset, fram till 1-0. LSK skapade mängder med chanser i den första halvleken, men en skicklig VFK-målvakt stod många gånger i vägen. Dock inte när Amelia Hallberg kunde utöka till 2-0. Ett resultat som även stod sig till halvtidspausen.

Nästan direkt i andra halvlek fick Sandra Bagger möjligheten att gå igenom. Måldrottningen hade koll på VFK-målvakten och lyfte bollen läckert över burväktaren fram till 3-0. Sedan var det dags för Jennifer ”Jeje” Johansson att presentera sig i målprotokollet. Först gjorde nummer 16 4-0 i den 57:e minuten och därefter även 5-0 i den 68:e minuten. Annars tappade matchen i intensitet, vilket var naturligt med tanke på att matchen tidigt var avgjord. Matchen slutade till sist 5-0 till LSK – i en match där man lika gärna kunde vunnit med ett par mål till. En mycket lyckad kväll på Skarsjövallen!

Härnäst väntar Skepplanda på hemmaplan, nästa fredag. Då siktar vi på en ny trepoängare! Väl mött då.