LSK-lördag mot Häcken och Karlstad

Alice Björnsson ställs mot sin gamla klubb medan Aulon Bitiqi åker till Karlstad. FOTO: P. Stenbaek / Montage

En spännande LSK-lördag står för dörren – och det lär bli tufft för våra representationslag när de ställs mot BK Häcken och IF Karlstad Fotboll.

Damerna inleder lördagen på Skarsjövallen när man tar emot nykomlingarna i Elitettan, BK Häcken. Senast lagen stötte på varandra var i premiären i Division 2 säsongen 2020. Då lyckades LSK vinna med 2-1 på Bravida Arena. Sedan dess har, som bekant, mycket hänt på damsidan i Häcken. Lördagens motståndare vann fjolårets Division 1-serie, men förlorade i kvalet mot Trelleborg. Dock fick man överta en plats i Elitettan sent omside och gör sig nu redo för en utmanande uppgift.
För LSK:s del blir det också en utmanande säsong och det blir intressant att se hur lördagens match kommer se ut när laget ställs mot motstånd från Elitettan. Nu senast mot Stenungsund (seger, 12-1) var det offensiven som övertygande, men mot Häcken lär det bli mer försvarsspel. I laget så är Alice Björnsson spelklar (senast i Häcken), däremot saknar man bland annat Ida Wallenius.
⚽️ Matchstart kl: 12.00 på Skarsjövallens konstgräs.

Herrarna startade upp matchandet i onsdags genom att besegra seriekollegan Ahlafors med 3-2. Som alltid i en första match fanns det både positiva och mindre positiva delar – och det är ju alltid skönare att ta med sig en seger. Däremot fick nyförvärvet Atdhe Grajqevci kliva av tidigt i matchen och har undersökts därefter, men det är fortsatt oklart hur illa skadan är. Det står dock klart att nummer 10 kommer missa lördagens match. Det gör även Daniel Garcia Olsson (känning) och Gustav Källén (snart tillbaka), men grabbarna lär vara tillbaka i träning nästa vecka.
Lördagens motståndare är hårdsatsande IF Karlstad Fotboll, som har förstärkt på ett övertygande sätt och lär redan nu räknas som favorit i Ettan Norra. Bland annat gick Ilir Berisha till värmlänningarna. I organisationen finns även Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, även om han nyligen tog ett kliv tillbaka på grund av hans hälsa. I organisationen finns även bekanta namn med koppling till LSK i form av Per-Johan Karlsson (klubbchef) och David Johannesson (marknadschef). Karlstad kommer senast från en seger mot allsvenska Degerfors, så det blir verkligen en utmanande uppgift för våra grönvita herrar under lördagen.
⚽️ Matchstart kl: 13.00 på Solstadens konstgräs, Karlstad


LSK hoppas verkligen att så många som möjligt av vår trogna publik och våra supportrar finns på plats på lördag, antingen på Skarsjövallen eller i Karlstad, för att heja fram våra grönvita lag!

Let’s Stick Together!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail