LSK segrade i RastaCupen 2019! 🏆

Det segrande laget i Rastacupen 2019!

Det var 16 lag i med i Rastacupens turnering för damer, som spelade det inledande gruppspelet pĂ„ lördagen dĂ€r senare ettan och tvĂ„an i fyra grupper transporterades vidare till slutspelsdagen pĂ„ söndagen. LSK hamnade i gruppspelet tillsammans med SĂ€ffle, Åsebro/BrĂ„landa och VĂ€nersborgs FK Lag 2 och kunde efter tre raka segrar med 9-1 i mĂ„lskillnad komfortabelt ta sig vidare till slutspelsgrupp A under dag tvĂ„.

LSK mötte i denna grupp TFK/Halvorstorp, Lödöse/NygÄrd och VÀnersborgs FK Lag 1. Efter seger mot VÀnersborg och en delad poÀng mot TFK/HIS sÄ blev det en ren och skÀr gruppfinal mot Lödöse/NygÄrd som bÄda stod pÄ 4 poÀng. HÀr gick LSK vidare som gruppsegrare efter 1-0 genom en kanon i första krysset av Anni.

I semifinalen fick LSK möta tvÄan frÄn den andra gruppen som var TFK:s förstalag. LSK spelade ut hela sitt register och gick till ledning i paus med 3-0. Slutresultatet skrevs sedan till 3-1 och finalplatsen var sÀkrad.

FinalmotstĂ„ndare blev det fysiska laget  IK Gauthiod. LSK förde spelet men GrĂ€storparna lĂ„g kompakt i försvaret och satsade pĂ„ kontringar. Första halvlek slutade 0-0 och i andra halvlek började precis som första – LSK flyttade mycket boll och ett frustrerat och fysiskt Gauthiod jagade och tacklade allt som rörde sig. Efter nĂ„gra finjusteringar med byten av Angelo och Micke sĂ„ kunde LSK forcera in 1-0 med ca 4.30 kvar och med cirka 2 minuter kvar drog IK Gauthiod pĂ„ sig en fjĂ€rde friskpark som resulterade i en lĂ„ngstraff som ”Honken” förlösande dunkade in.

Slutsignalen ljöd och medans publikens applÄder dundrade i hallen segerdansade LSK:s fantastiska tjejer runt i en segerring! 

LSK spelade ett stundtals blÀndande spel hela turnering och alla lag tvingades backa hem och ligga lÄgt i försvar. Alla i laget gjorde en kanon turnering och lyckades bibehÄlla en hÀrlig energi trots lÄnga dagar och totalt 8 matcher.
* LSK tog 22 av 24 möjliga poÀng.
* Gjorde 19 mÄl och slÀppte in 3.
* Honken och Klara delade förstaplatsen i skytteligan med 5 mÄl vardera.
* Linnéa Kogsta blev uttagen i Allstarteam som bÀste back.


RastaCupens pokal Äterfinns nu pÄ Skarsjövallen!
PÄ torsdag trummar vÄra tjejer vidare i Div. 1 med match hemma mot SotenÀs i Rimnershallen kl: 19.00. VÀlkomna!
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail