LSK-spelare på provspel i allsvensk klubb

En LSK-spelare som gjort mängder med mål får nu chansen att visa upp sitt sinne för mål på högre nivå.

Sandra Bagger har öst in mål under två säsonger i LSK. På 27 seriematcher under dessa säsonger har hon gjort otroliga 96 mål (48 mål/säsong)! Nu får hon chansen att testa sina vingar på högre nivå.

I mitten av november meddelade LSK.se att Sandra Bagger bestämt sig för en fortsättning i grönvitt. Samtidigt fanns det intresse från damallsvenska Kopparbergs/Göteborgs FC som ville ge skyttedrottningen chansen att visa upp sig i deras hemmamiljö. Efter en del samtal kom man överens om att det vore roligt att pröva på och se vad det handlar om på den nivån, men att det passade bäst att göra det i januari. Därför väntar nu alltså provspel för Bagger i Göteborg under den kommande veckan.

Jörgen Ericson, tränare i Kopparbergs/Göteborgs FC.

Huvudtränaren i Kopparbergs/Göteborg, Jörgen Ericson, kommenterar det vidare:
– Det ska bli väldigt spännande! Vi tar det lugnt utan förväntningar och börjar med att Sandra är med på måndagsträningen, så tar vi det därefter. Antingen känns det bra och hon fortsätter träna vidare i veckan eller så bryter vi om det inte skulle kännas bra. Hon har ju kvalitéer, annars hade hon inte fått denna chans. Hon är en målskytt som alltid är på rätt ställen, men har även en fin speluppfattning – och tekniken finns där också.

Om att steget från trean och fyran, som Bagger spelat i de senaste säsongerna, till en klubb i Damallsvenskan tänker Ericson såhär:
– Det kommer säkert bli en chock för henne, med tanke på tempot och kvalitén. Det kommer gå fort, som hon kanske inte kan föreställa sig. På så sätt blir det en helt ny sport. Samtidigt är det jätteroligt att ge henne chansen att visa upp sig.

Vidare så tycker Jörgen Ericson att LSK:s damsatsning är väldigt intressant och tycker det är en spännande resa som görs på damsidan. Han främjar och håller ögonen på spelare från Bohuslän för att ge de chansen i Göteborg. Så det finns helt klart goda chanser att nå nya höjder som ambitiös spelare, inte minst via LSK.

LSK önskar Sandra lycka till med provspelet och hoppas även detta kan sporra såväl måldrottningen själv som andra hungriga LSK-spelare som strävar uppåt.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail