LSK tappade mot Rosengård

Amelia Hallbergs två mål räckte inte på Malmö IP denna lördag. Arkivfoto: P. Stenbaek.

En intensiv period med mycket matcher avslutades med en färd ner till Malmö, för seriematch mot FC Rosengård 1917. Kunde LSK ta en ny seger i Division 1, trots ett tufft motstånd?

Första halvlek inleddes på sämsta sätt. Hemmalaget tog ledningen, fram till 1-0, redan i den första minuten. LSK lyckades replika ganska omgående. Amelia Hallberg kvitterade först och några minuter senare gjorde nummer 23 även ledningsmålet, fram till 1-2. Precis innan pausvilan kommer dessvärre Rosengårds kvittering, fram till 2-2.

Andra halvlek tar det ett par minuter innan Rosengård återigen kan ta ledningen. Med kvarten kvar utökar även hemmalaget till 4-2. Strax före slutvisslan gör Rosengård även 5-2, vilket också blir slutresultatet.

En sur förlust där första halvlek är LSK:s bästa i år. Positivt i övrigt är att Amelia Hallberg gick upp i delad ledning i skytteligan i Division 1 Södra.

Härnäst väntar en spännande hemmamatch när IFK Göteborg gästar oss nästa lördag. Väl mött.