LSK tog hem Division 4!

Det segrande laget borta mot Svarteborg. FOTO: J. Hallberg.

LSK har haft en enastående säsong i Division 4, men borta mot Svarteborg gavs bra motstånd. LSK kunde till slut vinna, vilket i praktiken betyder att laget är seriesegrare!

Tränaren, Jessica Hallberg, summerar matchen:
Lördagsmatch mot tabelltrean Svarteborg FK. Idag kom vi till matchstart med många damspelare borta av olika anledningar men då finns det duktiga tjejer från de yngre lagen att tillgå. Idag fick vi hjälp av Leia Sällström, Felicia Björk, Moa Andersson, Nicolina Ferm (debut i damlaget) och Liv Joona i målet.

Matchen visade sig vara tuff då Svarteborg var laddade till max för att försöka ta poäng mot oss. Vi började lite trevande och fick inte riktigt igång vårt fina passningsspel. Men det skulle snart bli ändring på det för i den 22:e matchminuten gjorde Alice Björnsson 1-0 till oss. 2-0 kom alldeles innan pausvilan genom Yasminee Gluic. Där kändes det som att vi hittade rätt i spelet och vi började få ordning på passningarna.

3-0 kom till på en fin hörna från Ida Stolt Hermansson som Lisa Henriksson nickade in. Men vi ville lite till och vi avslutade med ett väldigt snyggt spel från Yasminee där hon hittar Moa Andersson med en snygg pass och Moa gör inga misstag utan rullar säkert in 4-0 som också blir slutresultatet.

Återigen bra kämpat!

Men vi har några jag vill höja några lite extra:
⭐️ Liv Joona vår målvakt för dagen. Jösses vad grym du var idag! Vilka räddningar på skott både utifrån och på nära håll. Ja, du är väl värd denna stjärna!

⭐️ Lisa Henrikssons otroligt snygga nick som blev vårt tredje mål på Idas fina hörna.

⭐️ Sist men inte minst. Ni ”gamla” ”rutinerade” damlagsspelare, som ni tar hand om, peppar, styr, tipsar och berömmer dom unga tjejerna som kommer och spelar med oss. Bra gjort!!

I och med segern så står det i praktiken klart LSK står som seriesegrare med tre seriematcher kvar! En fantastisk fin säsong av laget i Division 4!

Målskyttar under dagen var:
Alice Björnsson, Yasminee Gluic, Lisa Henriksson och Moa Andersson.

Matchfakta


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail