LSK vände och vann stort!

Så var den tredje seriematchen i Div. 1 avklarad för LSK Futsal. Vi pratade mycket innan matchen om att ha tålamod, högt bolltempo och inte minst att våga ”smälla på ” mot vad vi hört skulle vara ett fysiskt tufft lag.

Lättare sagt än gjort skulle det visa sig, redan efter 20 sekunder tog Munkedal ledningen mot ett väldigt passivt LSK-försvar. Efter 3,5 minuter kvitterade LSK genom Emma ”Karne” Karnström på pass från Anna ”Honken” Holmqvist. Det visade sig att det passiva spelet och möjligtvis en smula underskattning återigen skulle bära frukt för Munkedal som återigen tog ledning efter 4,5 minuter – fram till 2-1. Här justerades matchplanen, LSK gick från uppställningen 3-1 till 4-0. Man lät sitt fina passningsspel flyta över planen och man kunde gå till halvtidsvila med en 4-2 ledning genom ytterligare 2 mål av ”Karne” och 1 av Sara. Siffrorna kunde varit betydligt större om det inte varit för Munkedals storspelande målvakt som gjorde parad efter parad.

I pausen pratade vi återigen om att vi måste stå upp bättre i duellerna och inte vara passiva, Linnéa Kogsta eldade på tjejerna och när domarens pipa ljöd var det bara ett lag på planen. Målen duggade tätt resterande delen av matchen och LSK:s spelidé och passningsspel totalmanövrerade ut Munkedal och segersiffrorna kunde till slut skrivas till 14-2.

Måldrottningen ”Karne” stod idag för dubbla hattrick och 2 assist så smått otroliga 8 poäng, det genererar i skribentens utmärkelse ”Matchens spelare” ????. Två andra spelare som verkligen tog tag i taktpinnen och visade ordentligt att vi också kan vara ett fysiskt lag när det behövs var Sandra Bagger och Linnéa Kogsta – deras driv, aggressivitet och glöd pushade verkligen laget det där lilla extra som gjorde att vi kunde totaldominera andra halvlek.

Mål: Karne 6. Sandra 3. Kogsta 2. Sara 1. Jeje 1. Lisa 1
Assist: Honken 4. Kogsta 2. Karne 2. Sara 1. Sandra 1. Anni 1. Jeje 1