LSK:s nyckelspelare vill bygga vidare!

Nummer 16 ser fram mot den fortsatta utvecklingen i LSK. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Jennifer Johansson har bestämt sig. Det är med glädje vi kan meddela att det blir en fortsättning i moderklubben under kommande säsong i Division 1!

Nummer 16, Jennifer ”Jeje” Johansson, återvände till moderklubben LSK inför säsongen 2019. Att hon flyttade hem till Ljungskile gjorde givetvis sitt, men det var inte för att varva ner som mittfältaren tog plats i laget. Det blev snarare en uppvarvning där ”Jeje” tillfört mycket i LSK:s spel, med sin sylvassa speluppfattning kan hon diktera tempot på ett fantastiskt sätt. Jennifer Johansson tillför också mycket kunskaper och erfarenheter till de unga spelarna för att de ska fortsätta utvecklas, vilket är oerhört värdefullt.

Det känns väldigt roligt att ”Jeje” fortsätter i LSK och därför passade vi på att stämma av läget med henne.

Du är en av LSK:s nyckelspelare under de senaste säsongerna. Vad fick dig att bestämma dig för att köra på även under kommande säsong?

– Jag kände direkt efter vår sista match att vi är inte klara med det här laget. Vi har så mycket potential i den här gruppen som vi bara måste bygga vidare på. Det känns väldigt spännande!

Om vi nu spolar tillbaka tiden. Den 22:e april i år födde du ditt andra barn, Fred. Redan drygt tre månader senare är du sensationellt tillbaka i LSK-tröjan och spelar Division 1-fotboll. Hur lyckades du komma tillbaka så snabbt till att vara en nyckelspelare i laget?
– Ja tacka kroppen för det! Nej men jag är oerhört tacksam över att graviditeten gick så bra. Jag kunde träna långt in i graviditeten samt var och är noga med att träna styrka kontinuerligt. Sen har jag en bit kvar till den nivån jag vet att jag kan. Men det är också en sporre till att få vara med från start när säsongen drar igång i januari.

Lagets klättring uppåt i divisionerna har varit fantastisk och även medfört att många unga spelare på flick- och damsidan vill utvecklas och satsa på sin fotboll i Ljungskile. Hur ser du på möjligheten att utvecklas i LSK som ambitiös spelare?
– Jättekul att damfotbollen får synas lite mer och på så sätt locka hit fler sugna tjejer. Jag ser stora möjligheter till att utvecklas här. Vi är en härlig grupp med massor av olika egenskaper och erfarenheter, där vi hela tiden lär oss av varandra. Vi har tränare som själva spelat på elitnivå och människor runt omkring oss som hela tiden jobbar på att vi skall ha det så bra som möjligt.

Som en av lagets mest rutinerade spelare så utvecklas du ständigt. Har du någonsin varit bättre och är det något speciellt som du utvecklat de senaste säsongerna?
– Det är så svårt att jämföra säsonger från när man var ”ung” med nu, då man var någon helt annanstans i livet och även som fotbollsspelare. Men får nog säga att 2020 måste ha varit en av de bättre säsongerna ändå! Jag tror att jag de senaste åren har utvecklats som person både på planen och utanför. Jämfört med tidiga fotbollsår där mycket fokus ligger på sin egna utveckling så drivs jag idag mycket av hur jag som lagspelare kan bidra till att laget ska prestera och må så bra som möjligt.

Säsongen 2022 är en bit bort, men vad hoppas du kommer uppfyllas under kommande säsong?
– Jag hoppas att vi kommer att kunna uppfylla känslan av att vi gett allt och dessutom haft sjukt kul på vägen!

LSK är väldigt glada att ”Jeje” fortsätter i LSK och önskar henne all lycka i uppladdning inför kommande säsong!

Jennifer Johanssons statistik i LSK, 2019-2021:
Säsongen 2021, Division 1: 13 matcher, 3 mål
Säsongen 2020, Division 2: 10 matcher, 9 mål
Säsongen 2019, Division 3: 14 matcher, 11 mål


SE MER:
>> LSK.se: Jennifer Johansson är tillbaka i LSK
>> LSK.se: Nyckelspelaren fortsätter i LSK
>> LSK.se: Jejes smultronställe
>> Bohusläningen: Jennifer Johanssons graviditet blev en mardröm – drabbades av HELLP

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail