Lyckas solen gå ned i Zenith?

”Jeje” är LSK:s främste målskytt under säsongen med sina 7 mål. Blir det fler på lördag? Arkivfoto: T. Åberg.

Det börjar minst sagt dra ihop sig när det återstår två matcher i Division 2. IK Zenith leder serien på samma poäng som LSK. På lördag får vi se vilket av lagen som kopplar greppet inför avslutningsomgången.

I hemmapremiären den 27:e juni ställdes LSK mot Zenith på ett strålande hett Skarsjövallen (se filmen från matchen här). LSK var strået vassare och vann till slut med 3-1, efter mål av Jennifer Johansson, Amelia Hallberg och Sandra Bagger. Därefter gick lagen på sommaruppehåll. När väl höstsäsongen startade har Zenith varit ostoppbara och vunnit samtliga matcher, i en serie som bekant spelas med endast enkelmöten. LSK åkte på en förlust mot Ytterby som gör att Zenith hamnat i förarsätet tack vare bättre målskillnad.

Tabelläget i skrivande stund:

Lag S V O F GM-IM D P
SE HELA TABELLEN HÄR
IK Zenith 8 7 0 1 31-7 24 21
Ljungskile SK 8 7 0 1 30-12 18 21

Följande matcher återstår:
Omgång 9: Eds FF – LSK – 26/9, 13:00
Omgång 9: IK Zenith – Alingsås KIK – 26/9, 14:00
Omgång 10: LSK – Hisingsbacka FC – 3/10, 14:00
Omgång 10: Vallens IF – IK Zenith – 3/10, 14:00

Lördag blir väldigt rafflande där Alingsås blir en tuff nöt att knäppa, vilket även LSK-tränaren Joakim Jensen trodde i en intervju tidigare i veckan (läs här). Zeniths 18-åriga Sandra Mannerstråle som gjort fler än hälften av de vitgrönas målskörd blir en spelare för KIK att hålla ögonen på. Ett Alingsås som även de har en målskytt i Linnéa Ström, som kan frälsa de blåvita (och kanske även LSK?). En timme innan den matchen så möter LSK Eds FF på bortaplan i en match man måste lägga ner ett enormt arbete för att både vinna – men gärna göra en del mål för att plocka in på Zeniths målskillnad.

LSK, som till matchen mot Ed, får tillbaka nyttiga mittfältsmotorn Ida Wallenius efter avstängning. En spelare som kan bli väldigt viktig i slutomgångarna. I övrigt har LSK spridit ut målskyttet över flera spelare, men där ”Jeje” leder den interna skytteligan på 7 mål – strax före Sandra Bagger. Kan Sandra gå om på lördag?

Spännande blir det hursomhelst under de kommande två lördagarna! Se till att hålla tummarna!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail