Målsprutan som blev mittback – fortsätter!

Nu är det klart – Alice Jensen fortsätter i LSK. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Säsongen blev inte som det först var tänkt, men den blev trots allt så bra! Vi har nu glädjen att meddela att Alice Jensen fortsätter med tuffhet och målmedvetenhet i LSK även under 2023!

Alice Jensen vann den interna skytteligan under säsongen 2021, med 14 mål, och kom även på andra plats i den totala skytteligan i Division 1. Nummer 11 var inställd på att fortsätta spruta in mål, men årets säsong blev inte som det var tänkt. LSK drabbades av mängder med skador och då visade Alice Jensen sin lojalitet – tog tröjnummer 3 och ställde upp som mittback. Där blev hon kvar och har gjort det väldigt bra under säsongen där hon mer och mer tagit sig an försvarsrollen. Jensen spelade samtliga 22 seriematcher, varav 21 från start, och stod även för sex mål i Division 1 under 2022.

Nu är det klart att 19-åringen, fortsätter i LSK-tröjan även säsongen 2023 – då vi får se henne fortsätta utvecklas och stärka upp det grönvita försvaret.

– En väldigt viktig kugge i LSK som under säsongen skolades om till mittback från skyttedrottning! Med sitt tuffa, resoluta spel har hon styrt laget väldigt bra från sin nya position. Nu är frågan bara, hur bra hon kan bli? Den sagan är inte skriven ännu. Men den fortsätter i LSK 2023, säger LSK-tränaren Joakim Jensen.

LSK är glada att Alice Jensen fortsätter och vi hälsar henne såklart varmt välkommen till en ny säsong hos oss!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail