Många "lättnadens suckar" på Skarsjövallen!

Dagens match mot Oskarshamns AIK började som så många andra av LSKs matcher i år. Med ett spelövertag för LSK och ett antal målchanser. Klaraste målchansen hade Patrik Wallin, som vackert frispelades av Aniekpeno Udo. Wallins lyft förbi målvakten gick dock utanför.

Och så gick det som det gjort så många gånger, motståndarna gör mål på sin första chans. 0 – 1 efter 36 minuter var en kalldusch. Det verkade bli ännu en match där vi skulle få jaga och motståndarna kan satsa på kontringar.

0 – 1 i paus kändes inte rättvist.

Direkt efter paus tar LSK tag i spelet och fortsätter skapa chanser. Bland annat hade Linus Dahl en volleykanon i ribban. Och så i den 53:e matchminuten kan LSK äntligen jubla efter mål på hemmaplan. (Senast det hände var i matchen mot Skövde 15 juli!) Aniekpeno Udo trycker in en boll från nära håll, framspelad av Aleksandar Kitic. Udo var väldigt pigg idag och ställde till mycket bekymmer för Oskarshamnsförsvaret. Bäst på plan i hård konkurrens med Linus Dahl.

Linus som nog gjorde sin bästa match i LSK-tröjan. Dessutom fick han sätta en extra krydda på sin insats när han efter 73 minuter äntligen fick göra sitt första mål för LSK! 2 – 1 var en kanon av samma format som den han satte i ribban tidigare i halvleken!  Det gick inte att ta miste på lagets och Linus glädje efter det målet. Titta gärna på bilderna på Bohusläningens hemsida!

Sedan följde en nervpress när Oskarshamn satsade framåt för att nå en kvittering. Vi blev mer och mer tillbakapressade och när dessutom en helt slutkörd Udo fick gå av planen kändes det som vi skulle få det ännu svårare. Men Hampus Dahlqvist som kom in gjorde ett väldigt piggt intryck och skojade friskt med Oskarshamns högersida.

Så friskt att en av dem i desperation efter att blivit rundad tryckte till Hampus bakifrån då han var på väg att bli fri i straffområdet. Domare stod bra placerad och tvekade inte en sekund. Straff för LSK. Robin Strömberg kliver fram och sätter den säkert till 3 – 1. Då stod matchuret på 87 minuter och vi kunde äntligen andas ut och tro på en LSK-seger.

En seger som känns välförtjänt. LSK var det bättre laget och ville mest. Nu väntar en bortamatch FC Rosengård 1917 på söndag 15 oktober kl 16:00. Matchen spelas på Rosengårds IPs A-plan.

Nästa hemmamatch är mot Qviding FIF 19:00 måndag 23 oktober.  Vi hoppas på mera publik då. Dagens notering på 364 åskådare är en av de sämsta på väldigt ånga år.