Mathilda Eljas är ”otroligt spelsugen”!

Hon kom in som ett starkt nyförvärv inför fjolårssäsongen, men det blev inget framträdande i seriesammanhang under 2020. Efter graviditet och barnafödsel är det nu en hungrig Mathilda Eljas som bestämt sig för en fortsättning i LSK!

Det är en laddad Mathilda Eljas som möter upp för en intervju. 28-åringen, som innan seriestart blir 29 år, tränar tillsammans med LSK hårt inför Division 1-säsongen. En serie som Eljas är välbekant med sedan alla säsonger i IK Rössö. Ett lag som är givna favoriter och som nu blir Mathilda Eljas motståndare under säsongen.

Nu är det äntligen klart att du fortsätter i LSK – var det ett svårt val?
– Det var inte ett självklart val att forstätta i LSK den kommande säsongen då jag lämnade Division 1 inför förra säsongen när tiden och motivationen inte räckte till eller fanns. Men efter att ha varit ett år vid sidan av känner jag nu ett stort sug efter fotbollen. Men som alla kan förstå stod valet nu ännu en gång mellan min moderklubb IK Rössö och Ljungskile. Efter ett noggrant övervägande kände jag att jag ville fortsätta i LSK då ett fortsatt miljöombyte kändes rätt samt att jag gillar tränarna och trivs bra i laget med tjejerna.

Du blev mamma i höstas och missade större delen av fjolåret – hur spelsugen är du?
– Ja jag hann nog inte ens göra en full träning förra säsongen innan jag plussade på den berömda stickan. Tanken var ju att jag skulle bli gravid efter säsongen men det går ju inte riktigt att planera som alla vet (skratt). Så nu är jag i alla fall otroligt spelsugen.

Nu när du varit borta under längre tid – hur ser din fysiska status ut? När är du redo för 90 minuters match igen?
– Ja, min plan och ambition är att vara tillbaka för 90 minuter när det är dags för seriestart. I början av försäsongen kände jag att jag tappat mycket muskler men det blir allt bättre för varje träning, så ambitionen att vara klar till seriestart känns rätt.

Det är ju ett rejält steg upp för att spela i Division 1. Du som har erfarenhet från den nivån, hur står sig laget idag och vad är det ni behöver förbättra för att vara med i toppen under årets säsong?
– Vi har ett bra lag med många duktiga spelare, men i Division 1 går allt lite snabbare. För att vara med och slåss uppe i toppen behöver vi få upp tempot och intensiteten på träningarna samt att vi måste veta vad vi ska göra med bollen innan vi får den.

Ni har haft en motig försäsong med tanke på att pandemin har stoppat er från träningsmatcher. Hur ser du på det?
– Självklart påverkar det jättemycket när man inte kan spela några träningsmatcher och sätta sin spelidé, men det är ju samma för alla lag – så att det ska påverka oss något särskilt tror jag inte.

Med drygt två månader kvar till säsongsstart; vad har du för personliga mål med årets säsong?
–  Mitt personliga mål är att kunna spela en hel säsong utan skador (skratt) …känner mig gammal när det blir mitt svar. De senaste säsongerna har jag nämligen alltid haft någon form av skada, inget som har stoppat mig från att spela men har alltid haft ont efter matcher. Så det hade varit skönt att kunna spela en match utan att ha ont i kroppen dagen efter.

Topptippade IK Rössö är ju din gamla klubb – hur kommer det kännas att ställas mot ditt tidigare lag i ett prestigefullt derby?
– Det kommer kännas otroligt märkligt att möta IK Rössö. Jag önskar dem allt gott och lycka till under säsongen.

Ni tränar på väldigt hårt och mycket – ser du redan nu någon i laget som tagit rejäla steg framåt?
– Med tanke på att jag knappt tränade något förra säsongen så har jag svårt att säga vilka som utvecklats tills idag. Men av de som inte spelade så mycket under fjolåretssäsong så tycker jag att Julia Bie Karlsson och Frida Lund ser formstarka ut.

Någon gång under säsongen hoppas vi att vår publik och supportrar återigen kan komma för att stötta er på plats. Vad skulle du vilja skicka för hälsning till alla LSK:are som längtar till att heja fram er på Skarsjövallen?
– Publiken betyder otroligt mycket i fotboll, ert stöd och support kan göra skillnad i viktiga matcher. Vi längtar lika mycket efter er som ni längtar efter oss!

Med det så tackar vi Mathilda för pratstunden och släpper iväg den ambitiösa diplomaten till nästa träningspass. Samtidigt önskar vi precis som Mathilda att vi snart kan komma igång med matcherna – och därefter att publik tillåts på matcherna.


Varmt välkommen (igen) till LSK, Mathilda Eljas! Hoppas du och laget får en fin säsong!


Mer nyheter med Mathilda Eljas (2020):

Välkommen till LSK, Mathilda Eljas!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail