Ny storseger i DM

Sara Mattsson fick gästspela som målvakt i kvällens match och höll nollan. Arkivfoto: P. Stenbaek.

LSK gästade Brastad Arena denna fredagskväll och det skulle bli en ny målrik DM-match.

Första halvleken inleddes på bästa sätt när Felicia Hallberg satte 0-1 i andra matchminuten. Ida Sölsnaes-Sjöberg och Ella Andersson Källqvist gjorde 0-2 och 0-3 innan det var dags för Felicia Hallberg att göra sitt andra mål för kvällen. 0-5 skulle också komma innan halvtidsvilan, genom Alice Björnsson.

I andra halvlek kunde Louise Samuelsson göra 0-6. Därefter var det dags för Amelia Hallberg-show! Nummer 23, som inledde matchen på bänken, gjorde ett äkta hattrick – på 11 minuter! Ella Andersson Källqvist kunde göra sitt andra mål för kvällen, fram till 0-10. Det var inte över där, för sedan skulle två nyförvärv i form av Annie Andersson och Ida Stolt Hermansson göra varsitt mål. LSK:s nummer 90, Anni Mattsson, kunde punktera fredagsföreställningen genom att sätta dit det sista målet – fram till slutresultatet 0-13. En målexplosion som framförallt gör att LSK är vidare som gruppetta i DM.

Stort tack alla som var på plats i ikväll. Härnäst väntar Elitettanlaget Jitex på bortaplan nästa lördag 11/3.. Väl mött.