Nya Hedersmedlemmar utsedda

I samband med LSK:s sista hemmamatch så uppmärksammade föreningen vilka som utsetts till nya Hedersmedlemmar i Ljungskile SK.

Bror och Inga-Lill Wålemark. FOTO: Tobias Åberg.

Bror och Inga-Lill Wålemark

Bror och Inga-Lill Wålemark, med sina tre söner, är familjen från Rosenvägen som satt Ljungskile på fotbollskartan.

1951 tog Bror Johansson, som 17-åring plats i LSK. Sedermera tog han efternamnet Wålemark. Bror var lång och en mycket målfarlig vänsterforward som var otroligt svårfångad, både tack vare sin goda teknik och de klassiska wålemarkska höga armbågarna. Dessutom smög han allt som oftast utmed vänsterkanten, vilket gjorde att han fick smeknamnet ”Staketräven”. Hans skicklighet gick inte under radarn, utan andra klubbar fick upp intresset. Därför dröjde det inte många säsonger innan Bror var förlorad för LSK.

1971 var Bror tillbaka i LSK igen – nu som tränare, vilket det blev flera sejourer som under 70- och 80-talet. På -90 talet fick Bror rollen som lagledare i LSK när hans tre söner spelade i laget. Med ett gediget arbete vid sidan av kunde spelare och ledare koncentrera sig på fotbollen. Men i och med Brors fotbollskunskaper bistod han i högsta grad tränarna med sina kunskaper. 1996 blev Bror hela Sveriges Bror. I vintermörkret upp i Umeå stampade han planen barfota, i ett säreget och speciellt firande av det allsvenska avancemanget. En saga besannades och blev förknippat med Brors fötter i snömodden i Umeå.
Han var kvar i rollen som lagledare fram till säsongen 1999 och hade därefter en allt-i allo roll i föreningen. Bror och Ingalill har slitigt mycket i det tysta för LSK och ständigt i en positiv anda.

Med Bror och Inga-Lill i spetsen har namnet Wålemark lyft fram Ljungskile på allra bästa sätt och sett till att alla inom fotbollsvärlden känner till Sagan om LSK.

Stort och varmt tack Bror och Inga-Lill för era fantastiska insatser för LSK!

Spelare:
1951-1959
1971

Tränare:
1971
1977-1978
1982-1983

Rolf Andersson. FOTO: Tobias Åberg.

Rolf Andersson

Rolf har med sin långa föreningserfarenhet, pliktkänsla, noggrannhet, idealitet och med sin stora respekt för demokrati varit en trygg hörnpelare i LSK. Hans insats för LSK har varit stor under många år. Sedan 2003 har han haft en betydande roll i styrelsen, fram till och med 2020, där han som sekreterare bidragit med sin kunskap och sina erfarenheter. Utöver det har Rolf genom åren även hunnit med att vara evenemangsansvarig, ideell klubbdirektör, engagerad Bingolottoansvarig och även haft uppdrag i valberedningen.

Rolf tillhör en generation av välskolade och ideellt arbetande föreningsmänniskor, där han även har konsten, på ett balanserat sätt, att blanda allvaret och humorn. På så vis har spridit både erfarenheter men även en positivitet och framåtanda runt sig i LSK.

Stort och varmt tack Rolf, för dina värdefulla insatser för LSK!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail