Oavgjort 0-0 i söndagens drabbning mot Kode IF.

Bara ett par dagar efter vår goda insats mot Rössö så stod Kode IF som motståndare. Kode spelar i Göteborgsserien div 3. Alltså ett lag på samma nivå som vi själva är just nu. 

Matchens helhet kan man såhär efteråt dela in i två delar, första och andra halvlek. Det var lite ändringar i uppställningen jämfört med matchen mot Rössö. Och genom detta en bra möjlighet för oss tränare att se om tjejerna har bra koll på vad vi jobbat med under några månader. Vi skall alla veta hur och vad vi skall göra på planen även om man kanske får spela på en ovan position.

Men framför allt att verkligen visa oss på sidan att man vill vara en startspelare nu när serien närmar sig.

Laget:

Linn

Hanna-Moa-Maja-Alice

Ella-Matilda-Alina-Lina

Sanna-Andrienne

Första halvlek:

Vi började lite försiktigt och ett böljande spel där vi stundtals spela helt ok för att sedan göra enkla misstag. Men framför allt var vi väldigt försiktiga och gjorde enkla misstag i passningsspelet. Även om spelet inte fungerar helt så vill jag ändå att tjejerna skall ta för sig och uppvisa beslutsamhet och inte tveka.

Just detta visade Lisa när hon kom in istället för skadade Hanna. Första duellen där Lisa och en motspelare frontalkrockade, men Lisa var starkare och kunde springa ikapp bollen. Mittbacken i Kode fick undsätta dock inte bättre än att hon också krockade med Lisa. Men Lisa likt tjuren Ferdinand stångade sig förbi in i straffområdet spelade perfekt snett bakåt. Såg inte vem som dök upp, tror det var Matilda som dock träffade egen spelare mitt framför, jag tänkte där satt ettan, men drömchansen försvann.

Dem stora målchanserna var inte många i första halvlek men Sanna skulle få två bra lägen. Två hörnor som prickade Sanna’s panna, dock inte bättre än att det blev inspark. Det var endast två av Sannas bra lägen. För Sanna jobbade hårt och skapade flera  nära chanser idag!

Spelmässigt en jämn förstahalvlek där Kode visade att de inte skulle vika ner sig utan försökte spela en hel del med mycket kombinationer och ett bra rörligt passningsspel.

Andra halvlek:

Pratade i halvlek om att sluta vara försiktiga. Kliva mer fram och vara lite tuffare i duellerna. Men framför allt börja prata och ropa på bollhållaren. Allt för att vara mer på tå och göra det svårare för motståndarna.

Vi tog över mer och mer av spelet under andra halvlek. Började hitta varandra snabbare genom högre passningstempo och mer precisa passningar. Av detta skapade vi flertalet bra lägen men skärpan saknades.

Elsa och Linnea kom ensamma mot en försvarare. Elsa passade Linnea snett framåt och Linneas avslut gick i mål men avblåst för offside.

Anni oroade ständigt på vår högerkant. Tog sig förbi många gånger och passade eller tog skott. Dock utan att överlista en duktig Lisa i Kode målet. Förövrigt samma Lisa vi lånade in när vi mötte Skepplanda tidigare. Anni tog sig förbi på högerkanten och slog ett inlägg mot bortre stolpen. Där dyker Lina upp med ett vristskott som tyvärr tar på ett liten tå och går till hörna.

Närmast var dock Alva som kom in på mitten i andra halvlek. Hon fick bollen efter ett bra anfall där vi biter oss fast runt Kode’s straffområde. Ett försök att rensa bort bollen misslyckades och hamnade hos Alva. Bra skott vet vi att Alva besitter, och nu laddade hon bössan, avlossade ett hårt skott mot bortre stolpen. Men där hade vi inte turen på vår sida utan skottet tog i insidan av stolpen och studsade ut.

Vi jobbade oss in i matchen och låg på för att försöka vinna matchen. Det var nära men idag ville det sig inte. Om man skall nämna några som stack ut lite idag så tycker jag Maja och Anni gjorde det lite bättre idag!

Nu har vi gått igenom en tuff vecka med tre matcher på åtta dagar. Ett väl godkänt facit och några erfarenheter rikare!

En ny vecka kommer och avslutas med match mot Wargöns IK ”div 3” Västergötland.

Hoppas vi ses där på lördagen 16/3 kl 13:00!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail