Oavgjort mot Gauthiod

Alice Jensen stod för båda LSK:s mål i matchen mot Grästorpslaget. ARKIVFOTO: T. Åberg.

Match nummer två avverkad och ett fall framåt i vårt spel.

Vi var alla lite revanschsugna efter förlusten borta mot Skoftebyns IF. Vi kände väl att det resultatet inte speglade matchen helt. Så i lördagsmatchen borta mot IK Gauthiod skulle vi vara mer noggranna i försvarsagerandet. Vi vet ju att vi kommer skapa målchanser under matcherna så vi får inte slarva hemåt.

Startelva:
Yrsa
Wilma, Lisa, Sara, Amanda
Andrienne, Alva, Jennifer, Magdalena
Linnéa, Sandra

Avbytare:
Linn, Julia BK, Elin, Ida S, Alice J, Alice T

Första halvlek:
En väldigt bra halvlek där vi med ett snabbt bolltempo gör det svårt för Gauthiod som ligger lågt med sitt lag och försöker flytta hela laget tillsammans. Alva och Jeje kommer ner och hämtar boll riktigt bra och styr spelet. Men vi har svårt att ta oss igenom deras mittfält och försvar då ytorna inte riktigt finns i början av matchen. Fördelen med detta är att motståndarna har långt till vårt mål och vi är väldigt heta och duktiga på att återerövra bollen när vi tappar den. Dock tar deras vänsterytter några stora kliv framåt och vaskar fram några farliga hörnor som vi avvärjer bra.

Det blir en ganska jämn sista kvart på första då vi båda skapar några halvchanser men Gauthiod får lite mer boll och även några halvchanser. Det är mycket som såg positivt ut och vi gick in i omklädningsrummet med en go känsla i pausen.

Andra halvlek:
Vi gör tre byten i andra där Linn, Ida och Alice J kommer in. Nu flyttar Gauthiod upp sin press högre i banan men vi flyttar bollen bra i backlinjen men får inte riktigt till samma spel som i första. Några ord till tjejerna att sätta Alice J och Sandra i spel tidigare skulle senare visa sig lyckosamt. Gauthiods högre press gjorde att vi blev av med bollen på vår planhalva och de kunde närma sig vårat mål lite för enkelt. Motståndarna lyckades ta sig förbi vår vänsterkant in i straffområdet där ett ben fällde motståndaren med straff som påföljd. 0-1 då straffen satt nere i Linns högra hörn.

Men repliken från oss skulle inte dröja så länge för nu började våra inbytta spelare få fart under fötterna och skapa lite oreda hos Gauthiod. Några fina längre bollar av Wilma som Ida låste fast på kanten gjorde att vi fick lite tryck. Och i matchminut 64′ fick Ida vända på kanten vid mittplan, serverade en passning i djupet till Sandra som snyggt tog sig förbi försvararen och spelade perfekt fram Alice J som bredsidade in 1-1 ⚽️! 10 minuter senare fick (tror jag) Wilma bollen hittade en Sandra i hög fart precis likt första målet. Alice springer i djupet där en försvarare försöker blocka henne men Alice kör över henne helt i sin ordning då försvararen försökte blocka hennes löpväg. Sandra spelar återigen snyggt fram Alice som behärskat tar emot och placerar snyggt in 2-1 ⚽️ i högerhörnet.

Just före slutet får Gauthiod en omställning på högerkanten, spelar snett tillbaka utanför straffområdet där en tjej skjuter ett hårt skott som tar på en av våra försvarares rygg och sitter snyggt i bortre krysset 2-2.

En ganska jämn match där vi står upp bra och inte gör enkla misstag utan är fokuserade när vi tappar boll. Kul att se och höra tjejernas engagemang/vilja. Som extra plus vill jag nämna Sandra och Alice, men även Amanda och Wilma som gör det väldigt bra på sina ytterbackspositioner!

Men en go känsla går vi nu in i en tuff men rolig vecka med DM-match på onsdag, mot Bullarens IF, och sedan Qviding på lördag. Väl mött.

Vid tangentbordet,
Joakim Jensen
Tränare

📸 >> BILDER FRÅN MATCHEN

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail