Obesegrade hemma efter 6-1 mot Munkedal!

Det känns som en upprepning men vi tar det igen. Vi tar oss upp till vårt fort ”Skarsjövallen” en underbar fredagskväll med kvällssol och väldigt bra fotbollsplan. En jämn matta som var nyklippt till perfektion! Allt upplagt för en rolig och trevlig match.

Våra motståndare Munkedal har tidigare gjort några bra resultat, bla ett kryss mot Ed som skuggar oss i tabellen. Men det är allt vi visste innan, för mycket hänger på vad vi själva gör på plan. Ligger vi i och tar jobbet över hela planen så är vi svårslagna.

Fler av Tobias Åbergs härliga bilder från matchen finns på flickr.com!

Första halvlek:

Munkedal börjar med bollen och sätter ett högt tempo direkt. Sätter en lång boll bakom vår backlinje som inte var på tårna och då det kan gå fort ibland. Men Lisa hinner ikapp och avvärjer. Våra motståndare fortsätter att sätta hög och tuff press, det tar lite tid (ca 7 min) tills dess att vi börjar få ett ordnat spel. Några väggpassningar och lite mer snack på plan och vi är igång. Vi har några försök till attack men de rensas undan ganska enkelt.

Men i matchminuten nio får Alva bollen till höger och avancerar mot backlinjen där Sandra tar fart. Alva lägger den snyggt i djupet till Sandra som i kamp med försvararen avslutar snyggt i bortre hörnet 1-0 ⚽️! I minut femton kommer en identisk situation där Alva återigen ger en fin boll till Sandra men skottet strax utanför. Som ni förstår så har vi kommit igång spelmässigt och tagit över helt och hållet. Lite senare får Linnea ett gyllene läge till höger om målvakten men skottet går utanför.

Tvåan skulle komma i matchminuten tjugo. Dagens stora behållning när vi rullar bollen i högt tempo mellan spelarna. En vändning till Lina som avancerar framåt, spelar snett inåt till Jennifer som även hon driver mot Munkedals backlinje. När en tjej stöter mot Jennifer så levererar hon en räkmacka till Saga som kommer med hög fart, viker in mot mål och sätter säkert bollen i bortre hörnet 2-0 ⚽️! Mumma…! Det är nu en intensiv och bra period av oss, där vi får många bra lägen genom smarta lösningar.

Munkedal tar sig fram i matchminuten 23, men Frida står i vägen och rensar. Rensar så långt och bra att Sandra hugger direkt och från snäv vinkel skjuter en tåpaj som sitter snyggt i hörnet 3-0⚽️! Sandra visar att hon är sylvass i avsluten! Tio minuter senare så får Saga bollen till vänster. Driver framåt och ser Sandra som gjort en bra löpning, får bollen och avslutar. Målvakten gör en snygg benparad men bollen går rakt upp i luften och en het målskytt slutar inte, utan Sandra hoppar upp, nickar in sin egna retur 4-0 ⚽️! Vi fortsätter att leverera under första halvlek. Många tjejer som är pigga och det skulle komma mer chanser i minut 42 får Linnea bollen på högerkanten. Ser Sandra som löper snyggt i mitten, en grym framspelning sätter Sandra ensam med målvakten och inget misstag 5-0 ⚽️! Så har vi sista målet för dagen då Jennifer får bollen i minut fyrtiofyra, avancerar mot backlinjen igen. Saga kommer som en raket till vänster och får en perfekt passning igen. Mottaget in mellan högerbacken och mittbacken och ett snabbt ryck ställer Saga fri med målvakten 6-0 ⚽️

Ojoj vilken halvlek tjejerna levererar. Bra fart, högt tempo, enormt engagemang som sätter prägeln på matchen.

Andra Halvlek:

Vi pratar nu om att fortsätta vårda bollen. Munkedal är farliga och har några anfall som helt klart kunde ge utdelning. Så vi skulle inte slappna av. Och det gör inte tjejerna då vi äger mycket boll och flyttar den från sida till sida. Allt för att göra det jobbigt för våra motståndare. Men mitt i halvleken när vi har bra koll på sakerna så har vi ett bolltapp. En rensning och Munkedals hårt jobbande forward Nathalie C hugger. Ca 35 meter från mål ser hon Linn en bit för långt utanför och skjuter över Linn i mål och slutresultatet 6-1 fastställs.

En ack så viktig detalj som vi gjorde väldigt bra är att man skall kunna stänga matcher och styra spelet så som vi gör i andra halvlek. Vi går inte direkt på avslut utan äger mycket boll på motståndarnas planhalva. Möter då ett lägre försvar, men att ha så mycket boll på deras planhalva gör det svårt för motståndet att orka anfalla. Väldigt förnuftigt av tjejerna!! ????????

Är som som så många gånger tidigare väldigt nöjd med alla tjejerna. Extra plus till 03:an Saga som spelar sin första match från start och gör 2 mål.

Nu njuter vi några dagar och sedan laddar vi batterierna för en tuff batalj borta mot Eds FF på lördagen den 8/6.