Om matchen – Joakim Jensen

Förlust i andra DM matchen 0-4. 

Som ni förstår så år det alltid tråkigt att förlora matcher! Men denna matchen så känner vi tränare att det är helt ok ändå för siffrorna blev lite för stora.

Vi mötte idag ett lag som med stor marginal vann div 1 förra året. Tyvärr för Rössö så missade  (förlorade) de kvalet mot Brommapojkarna och spelar återigen i div 1 2019. Vi är ju som sagt oxå ett lag som vann serien förra året, dock så vann vi ju div 4. Så på förhand skulle detta kunna kännas som en enkel resa för våra motståndare.

Men det skulle visa sig bli en liten tuffare match än vad de flesta trott!

Laget för dagen:

Linn

Ida-Sara-Lisa-Anni

Filippa-Alina-Wilma-Alva

Linnea-Sandra

Avb:

Lina-Sanna-Elsa-Matilda-Andrienne

Första halvlek skulle visa sig bli en jämn historia, bra fart där båda lagen försökte att jobba sig framåt och skapa bra lägen. Den första riktigt farliga chansen fick Rössö genom Karnström. Denna blev det dock inte mål på, men chansen skapades genom att vi försöker lösa svåra uppspels situationer. Detta är något vi verkligen vill att tjejerna skall göra (våga) och då kan det  alltid bli så att man misslyckas men det gör inget! Vi måste våga för att vinna! Dock sköt Karnström högt över.

Rössö hade sedan några skott från långt håll som inte var något svårt för Linn att hålla koll på. Att Rössö inte skapar mer, tror jag  är pga att vårt försvarsspel går från klarhet till klarhet. Vi vet hur vi skall agera och gör detta tillsammans på ett väldigt bra sätt. Sara’s rutin och lugn smittar av sig till övriga i matcherna, detta gör nu att det återigen såg det väldigt bra ut!

Försvaret var väldigt bra, men vi skapade en del chanser framåt oxå. B.la så fick Sandra ett väldigt bra läge till höger om målet, så bra att hon laddar sin kanon, siktar in sig på bortre hörnet, men tyvärr så går den en decimeter utanför bortre stolpen. Väldigt nära och synd att inte den slank in! 5 min senare så biter vi fast oss på Rössö’s planhalva, Filippa spelar bollen hemåt till Ida på högerbacken som lyfter in en hög boll mot straffpunkten. Ingen annan än Linnea löper mot bollen, fri vid straffpunkten försöker Linnea få ner bollen men når den inte helt. Hade Linnea bara vetat om hur ensam hon var så kanske utgången varit annan.

Strax därefter får Sandra en bra boll i djupet, löper ner mot kortlinjen, slår ett resultat löst inlägg. Men Sandra skadar sig oturligt och måste utgå! Mest tråkigt för Sandra men även för oss som då saknar hennes vassa anfallsegenskaper!

Tjejerna gör en väldigt bra första halvlek där vi som sagt vågar spela bollen till varandra för att sedan försöka komma till avslut.

Andra halvlek så fortsätter vi med att jobba hårt och stundtals vila med bollen de gånger vi kan. Dock är Rössö ett bra lag som gör det svårt för oss. Men i 65 minuten så försöker vi att spela oss upp, blir av med bollen och några försiktiga försök att vinna tillbaka den misslyckas. Kanske skulle tagit en frispark istället för att låta Rössös vänsterytter ta sig ner till kortlinjen och ensam kunna spela den snett tillbaka till Karnström  som ensam lägger in bollen 0-1.

Men vi fortsätter framåt och sågar oss framåt genom några grymma aktioner av Ida, Anni och Alva. Så bra att Alina får bollen utanför straffområdet och skjuter. Dock inte tillräckligt bra för att spräcka nollan. Andrienne fick nog vår bästa chans i andra. Alva som gjorde en väldigt bra match dribblade inåt mitten och servade Andrienne ensam från 50 meter. Men strax före straffområdet så tvekar hon och försöker vända hemåt och tappar balansen och bollen. Riktigt synd för mål där skulle varit bra för matchen.

Rössö tog över mer och mer av spelet och vi tröttnar lite, varpå efter lite flipper just innanför vårt straffområde hamnar hos Karnström igen. Någon konstig toffel gjorde att bollen gick i en retfull båge över Linn och in vid bortre stolpen. Där gick lite luft ur oss. Men tjejerna jobbar vidare dock så får Rössö ytterliggare ett mål när vi själva slappnar av och gör lite enkla misstag. Precis i slutet får de även in ett fjärde mål.

Som vi nämnde för tjejerna så skall vi vara nöjda med vår insats (inte förlusten) för det är ett bra lag vi möter, står upp såpass länge och tar fighten. Tjejerna vågar att spela bollen till varandra, även dribbla och göra det där extra som vi älskar! Se bara Ida’s högerbacksspel som var väldigt bra idag! Måste även nämna igen vårt försvarsspel som var väldigt bra idag! Och för det skall hela laget ha cred💪!

Kul även att se mycket publik på matchen!! Vårt tåg rullar på! Hoppas att ni hoppar på tåget och följer oss även i kommande matcher! 😉👍

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail