P17 segrade i sista matchen!

Detta härliga gäng har representerat LSK under säsongen 2020 i P17-serien.

P17 har haft en tuff säsong i en väldigt tuff serie, men i säsongens sista match avslutade man med flaggan i topp! Läs referatet från matchen här nedan.

I dagens match visade killarna en riktigt hög moral vilket ledde till vinst mot IFK Mariestad med 2 – 1. Men vi kan väl dra lite om förutsättningarna inför matchen till att börja med. Det var på håret att vi inte skulle få ihop ett lag i säsongens sista match då vi sedan tidigare fått 3 återbud och på matchdagen fick ytterligare 2 killar som tyvärr inte kunde vara med på grund av sjukdom. Vi har ju dessutom sedan tidigare ett par skadade killar som inte var aktuella för spel. Utöver det så behövde en hel del av P16 killarna vila inför deras kval efter en tuff säsong. Klockan 11:a så stod vi med 11: a spelare och vi visste att Mariestad skulle åka 11.30 vilket var deadline för att meddela inställd match. Då fick Johan besked om att Adrian Sköld kunde vara med vilket vägde över då vi ju naturligtvis helst inte ville lämna WO i sista matchen.

Vi pratar innan matchen om vikten av att hålla ett positivt tänk i laget och inte börja skälla på varandra. Här pratade Örjan en del kring ämnet och då bland annat om vikten av att stötta varandra istället för tvärtom både när vi gör något bra och kanske ännu viktigare om vi gör något mindre bra.

Första kvarten kändes lite spänd från vår sida även om inte Mariestad kom till några chanser förutom vid något tillfälle när vi bjöd in dem via lite för smått passningsspel i backlinjen. Allt eftersom så kändes det som om vi kom in mer och mer i matchen och vaskade fram en del halvchanser som kunde ha resulterat i mål.

Det dröjer till 37:e minuten innan vi gör vårt första mål och då är det Gustav Smochina som tar emot bollen inne i straffområdet och bara har bestämt sig för att bollen ska in i mål. Efter att han tråcklat sig förbi ett par spelare så gör han mål på enklaste sättet genom en yttersida otagbart för målvakten (jag älskar yttersidor). I slutet av halvleken skadar sig tyvärr Ridvan och kan inte spela vidare vilket innebär att vi resten av matchen är de vi är och har inga alternativ att byta med.

Under pausen så pratar vi om att fortsätta som vi gjort i första halvlek med ett hyggligt passningsspel och variera kortspel med långspel. Även om vi inte har kunnat rotera något under första halvlek så känns det ändå som om att killarna är hyfsat fräscha och att de har bestämt sig för att nu ska vi äntligen ta vår första seger.

Andra halvlek startar som första slutade med bra spel från vår sida där vi varierar spel på kanterna med uppspel i mitten. Efter cirkus en kvart så får Smoch ytterligare ett läge där han löper sig fri och får till en riktigt fin träff från straffområdesgränsen som borrar sig in i nättaket. Toppklass! Nu återstår en halvtimma av matchen och känslan var väl att vi skulle få in ytterligare mål då vi har en del chanser och då bland annat via fint slagna hörnor av dagens kapten, Gurra H.

Med 10 minuter kvar så lyckas Mariestad få in en reduceringsboll och var på jakt efter ytterligare mål men med klokt spel så lyckades vi hålla resultatet matchen ut och det var ett gäng lyckliga killar och ledare som andades ut när domaren blåste av matchen.

Min syn på matchen var att vi hade perioder under matchen då vi spelade riktigt bra fotboll och inte bara spelade på chans utan ett genomtänkt passningsspel i det offensiva spelet och mycket bra återvinning när vi tappat boll. Samtliga i laget gjorde en riktigt bra match rakt över. Killarna från P16 (Melker Regland, Adrian Sköld och August Staffner), vilka inte spelat med oss tidigare, tillförde en hel del i vårt spel.

Nu är matcherna slut men vi fortsätter att hålla igång.

Vill även passa på att gratulera damlaget, som spelade samtidigt som oss, för deras seger och avancemang till division 1, TOPPKLASS!!