Presentation av Amanda, Alina och Linnea

Linnea Samuelsson, Amanda Gustavsson och Alina Leje Bjelkholm.

Spelartruppen av LSK Futsals historiska första trupp någonsin börjar komma till sin ände när det gäller presentationer. Vi är otroligt nöjda med hur bred trupp vi har med många rutinerade och en hel del blivande stjärnor som kan ta efter och lära av varandra. Vi kommer avsluta presentationerna med en trippel.

Amanda Gustavsson

Först ut att presenteras av dom tre är den passningssäkra krigaren Amanda Gustavsson. Hon beskrivs som en spelare som kan spela på flera positioner som alltid ger 110% på planen. Amanda har precis som Mathilda Eljas gått på Averett University i USA som är deras variant av högskola där hon blandade studierna med fotbollslivet. Den nyinflyttade Laholmstjejen kom till Uddevalla för kärlekens skull och har tidigare representerat klubbarna Ränneslövs GIF, Ysby BK och senast Laholms FK.

LA(holms) FK är också den klubben som varit lycklig nog att kunna nyttja Amandas kunskaper inom inomhusfotboll där hon varit registrerad sedan 2004 och spelat en del cuper.

Sagt av tränarna:
– Amanda är en bolltrygg mittfältstyp, en riktig slitvarg som aldrig ger sig. Hon är skicklig passningsspelare och det känns jättekul att ha Amanda med i laget, vi hoppas hon kommer igång ordentligt med futsalen och hjälper oss med vårt mål att bli svenska mästare 2022!

Varför valde du att representera LSK Futsal?
– Jag valde nu i höst att börja spela fotboll igen efter ett års uppehåll, och tänkte att det kan var kul att testa på futsal också.

Vad tycker du om LSK:s satsning på damerna?
– Det är verkligen jätteroligt att se hur en klubb satsar så mycket på damerna. Det hela känns proffsigt och kul att få vara med i en sådan satsning!

Kuriosa:
Något som inte många vet om Amanda är att hon tävlade i allsvenskan i hästhoppning när hon var yngre. 🏇🏼

Alina Leije Bjelkholm

Alina som tyvärr drog på sig en korsbandsskada är på väg tillbaka via rehab och vi längtar efter att få se henne på både gräs och inomhusgolv inom en snar framtid. Hennes vilja att spela visar sig tydligt eftersom hon ofta dyker upp på både träningar och matcher trots att hon inte kan spela.
Alina har de senaste säsongerna spelat för LSK Fotboll och beskrivs som en bolltrygg, skicklig innermittfältare med en härlig spelförståelse. Alina har trots sin unga ålder redan gjort 36 matcher för LSK och är såklart en viktig del i Jensen och Vegas lagbygge. 2015 blev Alina uttagen till distriktlagets läger som ett kvitto på hennes fina spel och hårda slit.

Sagt av tränarna:
– Alina är bolltrygg, passningssäker och spelar med en härlig energi. Jag ville ha med henne i vårt nystartade futsallag eftersom jag vet hur bra hon är och även min tro på hur bra hon kan bli. Att kunna sätta passningar och ha bra spelförståelse kan vinna många matcher i futsal.

Varför valde du att representera LSK Futsal?
– Jag fick chansen av Angelo som frågade mig om jag vill komma och träna med laget. Både spelarna och tränarna var väldigt välkomnande vilket gjorde valet enklare.

Vad tycker du om LSKs satsning på damerna?
– Att Ljungskile gör denna satsningen på damerna tycker jag är väldigt bra och viktigt. Det kan kanske inspirera och puscha andra klubbar att satsa mer på damsidan. Ljungskile har ända sedan jag varit liten haft ett stort fokus på herrarna och det är kul att det äntligen riktas fokus på oss damer också.

Kuriosa:
Alina har varit med i distriktslaget och åkt på elitlägret i Halmstad.

Linnea Samuelsson

Hon är alltid den som får börja först i ”kvadraten ” på träningarna, så det är väl inte mer än rätt att hon skall vara sist ut i spelarpresentationerna.

Med Herrestads AIF som modersklubb presenterar vi stolt Linnea Samuelsson. Den blott 17-åriga målvakten som redan gjort 64 matcher för IK Rössö spelar med stort lugn och pondus för att vara så ung. I IK Rössös ordinarie målvakts frånvaro axlade Linnea rollen mellan stolparna detta året och gjorde det med bravur medans laget tog en hedersam andraplats i Div 1.

I futsal har Linnea tidigare representerat Orust FC och stod i mål för de en halv säsong.

Sagt av tränarna
– Linnea har bra räckvidd och väldigt fina reflexer. Och trots att hon är så lång så är hon snabb ner vid stolprötterna. Hon är 17 år och en blivande målvaktsstjärna – vem vill inte ha en sådan i sitt lag?

Varför valde du LSK Futsal?
– Jag valde att representera LSK Futsal för att är otroligt proffsigt upplägg med satsningen på oss tjejer och en trupp som håller högsta nivå både på och utanför planen.

Hur trivs du i LSK så här långt?
– Jag har trivts väldigt bra i föreningen under den tid jag varit här och har inget och klaga på alls faktiskt, allt känns väldigt bra.

Kuriosa:
Linnea blev som ett tecken på sin stora talang uttagen till landslagslägret 2019.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail