Presentation av de första tonåringarna

Klara Johansson och Lisa Malmeling

Det är dags att presentera framtiden för Svensk Futsal. Våra ungdomar har tagit plats i vårt Futsallag och det kommer troligtvis inte dröja länge innan deras namn är på allas läppar.

Klara Johansson

Först ut är den den 18 åriga offensiva dribblern Klara Johansson. IK Rössö-tjejen som har Wargöns IK som moderklubb, anslöt till sin nuvarande trupp från Vänersborgs IF där hon säsongen 2017 stod för 9 mål och 8 assist på 14 matcher. På de 2 säsongerna hon gjort för IK Rössö har hon redan hunnit med 64 matcher och var en bidragande spelare till Rössös fina andraplats i Div 1 2019.
Som Futsalspelare har hon tidigare representerat IFK Uddevalla under den första säsongen, det blev inte många seriematcher, men en del cuper och hon var bland annat med och vann DM.
Sagt av tränarna:
– Klara är kvick, snabbtänkt och teknisk. Hon känns som en spelare som alltid är lite steget före med sin kreativitet. Med lite mer ordentlig futsalträning och jävlar anamma så kan hon bli hur bra som helst.
Varför valde du LSK Futsal?
– Valde LSK för att jag va sugen på futsal igen och för att jag ville spela med ett gött gäng och det är vet jag att dom här är.
Vad tycker du om spelar materialet i truppen?
– Spelarmaterialet är ju lätt de bästa i området, inget snack.
Kuriosa:
– Klara gjorde debut i A-lagssammanhang redan som 13-åring och var med och vann Div. 3 samma säsong.

Lisa Malmeling

Lisa Malmeling, vår andra 18-åring. Lisa som spelar fotboll  LSK är back och gjorde 15 matcher för LSK denna säsongen. Lisa studerar på idrottsgymnasiet med inriktning Samhäll/Fotboll så det blir en hel del träning under veckorna, vilket märks på hennes fysik.

Lisa har inte spelat Futsal tidigare men en hel del inomhus har det såklart blivit. Här har tränarna en helt ny spelare som dom kan forma hur dom vill.
Sagt av tränarna:
– Lisa är vad vi kallar en riktig krigare, hon ger sig aldrig och man vet alltid vad man får ut av henne. Vi tycker att hennes futsalspel blir bättre och bättre för varje vecka och hon visar en fin utvecklingskurva. Det skall bli spännande att se hur bra Lisa kan bli.
Varför valde du LSK Futsal?
– Det valde jag för att ja fick frågan av Angelo att komma och prova och jag vet ju redan att Angelo är en bra tränare och några av spelarna spelar jag tillsammans med i fotbollen.
Vad tycker du om spelar materialet i truppen?
– Att få chansen att få spela i ett lag med så duktiga spelare känns jättekul. Jag lär mig massor hela tiden och det känns som att jag inte kunnat hamna bättre.
Kuriosa:
– Lisa blev inlånad av IFK Göteborg för att representera dom i Selected Team Cup, en cup där de bästa lagen i Sverige blir inbjudna till, som t.ex. AIK och Djurgården.
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail