Publikrekord och derbykryss

Julia Jonasson på språng. FOTO: P. Stenbaek.

Strålande sol, seriefinal och ett rafflande derby stod för dörren denna lördag. Stämningen gick att ta på när publiken fyllde läktarna på Skarsjövallen.

Efter en något nervös inledning från båda lagen så tog LSK greppet om matchen. Genom djupledslöpningar av anfallsparet Jensen/Jonasson så splittrade det Rössös försvarsmur och hemmalaget kunde pressa tillbaka gästerna från Uddevalla. Gästernas chanser kom också genom sporadiska kontringar, men det var LSK som tryckte på gång på gång. Julia Jonasson hotade och även om det var nära så kom inte den riktigt skarpa chansen, utan mest skott utifrån. Sett till det kraftiga spelövertaget för LSK så låg ett hemmamål närmast tillhands, men det var fortsatt mållöst när lagen gick till halvtidsvila.

I andra halvlek fortsatte spelövertaget för de grönvita och efter en hörna var Amanda Gustavsson ytterst nära att nicka in ledningsmålet på hörna. Ett mål skulle trots allt komma, just via en hörna. Ida Wallenius slog en vass hörna nära mål och på bortre stolpen vräkte Lova Fredgren in 1-0 till LSK! De grönvita fortsatte att kontrollera matchen och fortsatte framåt. Jonasson är därefter nära att utöka men främre stolpen räddar Rössö den gången. I slutet försökte Rössö komma till en forcering för att nå en kvittering och ställer också till en del oreda i LSK-försvaret. Till slut kommer också en kvittering i 90:e minuten, fram till slutresultatet 1-1. En oerhört sur poängförlust där LSK var värda att vinna.

⭐️ Matchvärden Uddevallahem utsåg Matchens lirare i båda lagen – Saga Fredgren i IK Rössö och Lova Fredgren i LSK. Priset delades ut av den tidigare LSK- och Rössö-spelaren Sandra Bagger.

Ett stort tack till alla som kom till Skarsjövallen idag – tillsammans slog vi publikrekordet. Det nya publikrekordet för LSK:s damer lyder 348 personer! Nu laddar vi om inför en ny derbymatch när Lödöse Nygård väntar på bortaplan nästa lördag. Väl mött.