Årets andra match mot ett tufft Skepplanda BTK

Vi åkte ned till Skepplanda för att spela vår andra träningsmatch, och på motståndarsidan stod ännu ett bra div 2 lag. Vi åkte ner med lite små ändringar av laget, men vi ville se att förra veckans match mot Ytterby inte var en engångsföreteelse där vi gjorde en bra match.
Elsa-Alice J-Alice B-Saga-Filippa
Första tio minuterna gjorde vi bra med ett rörligt och bra spel. Men sedan så hände något, vi förlorade dueller och slarvade väldigt mycket i passningsspelet. Detta är inte bra när vi möter lag som har mer rutin av spel i högre division. Skepplanda gjorde det svårt med högpress. Motvinden var inte till vår fördel heller.
Första halvlek får vi fundera på varför vi inte var på tårna som vi var matchen innan. När inte spelet fungerar så är det viktigt att man inte släpper till enkla målchanser, håller laget tight och kämpar. Men det gjorde vi inte idag, och blev straffade snabbt. 0-4 i halvtid.
Andra halvlek är lite roligare att prata om en sådan här dag. För när vi fick pratat ut i halvlek så kom ett helt annat Ljungskile ut på planen i andra. När det var dags för oss, att ha medvinden i andra halvlek så tryckte vi på bra. Skapade en del chanser där vi var nära att få utdelning. Filippas nick rakt i ribban var värt ett annat öde. Returen gick ut till Alice J som sköt men skottet blockades, ett bra dubbelläge. Sedan kom Filippa fri snett till höger men hennes skott smet utanför målvaktens bortre hörn. Strax därefter får Saga Lyckhage en boll i djupet, fri med målvakten och snyggt avslut mot bortre stolpen så tog den retfullt i insidan och studsade längs mållinjen men ut.
Men en reducering skulle vi få in!
En fin utspark från vår duktig målvakt Lisa (inlånad från Kode IF) skulle nå in bakom Skepplandas backlinje ut mot vår vänsterkant. En framrusande Elsa vinner duellen med sin försvarare, driver in mot straffområdet där hon vänder in och drar till! En snygg aktion och ännu snyggare avslut otagbart för målvakten, bra Elsa!
Där ser man skillnaden mellan att gå in tufft och vinna dueller istället för att vara försiktig och därmed förlora dueller.
Så vi tränare var väldigt nöjda över andra halvlek, ligger man under med 0-4 inför andra så kan det vara svårt att mobilisera, men idag så gjorde tjejerna verkligen detta, vann dueller och visade att vi kan!
Nu får vi slicka såren och prata ut lite om matchen, sedan ser vi framemot en go vecka som avslutas på söndag den 17/2 mot ännu ett div 2 gäng (Vänersborgs FK).