Resultatet för damernas andra match

Förlust 1-4 i vår andra match för året mot ett tufft Div 1 lag, IK Rössö!

Kan en förlust kännas bra när man gjort ett hårt arbete en hel match men inte fått några poäng med sig hem?

Det kan faktiskt kännas bra ändå!

Mina tankar innan matchen var att vi skulle nog få koncentrera oss på försvarsbiten idag. Något som vi pratade om igår på träningen men även innan matchen idag, att hålla ihop laget och inte jaga en och en! Vi pratade om ett lågt försvarsspel i inledningen av matchen där Sandra och Andrienne skulle sätta taktpinnen och resten av laget är med bakom.

Det blev som sagt inte så lågt idag, då både Sandra och Andrienne såg heta ut! Det var lite ställningskrig i början av matchen, men tjejerna ville visa att vi inte var här för att lägga oss platt utan vi skall ta fighten!

Och med den pigga pressen i början av matchen så kom första läget, Andrienne pressade Rössös mittback som vände hem och slog en passning till målvakten, inte bättre än att vindsnabba Sandra kunde snappa upp den och ensam med målvakten försökte Sandra bredsida förbi målvakten, dock för löst och en försvarare han fånga upp den innan nätet rasslade till.

Det är en väldigt jämn match i första halvlek, ett Rössö som har lite mer boll men inte får ut något av det förutom när vi hamnar lite fel på vår högersida. Rössö vinner bollen och tar sig ner på kanten och spelar in den till en fri spelare (Filippa Hedlund) vid första stolpen. Lite ologiskt efter vår fina start men så är det i fotboll. Nästa halvchans som dyker upp är när Andrienne får en boll i djupet och vinner duellen med första mittbacken och kanske skulle hon ha laddat kanonen, men försökte i straffområdet dribbla näste mittback men försvararen fick ut bollen till en resultatlös hörna.

Fortsatt jämnt spel och vi hotar hela tiden, men den sista fina studsen eller passningen sitter inte. Men våra forwards och yttrar (Emily, Ella) är hela tiden jobbiga för Rössö.

Vår målvakt (Linn) för dagen skall också nämnas i första halvlek med två bra ingripande efter hörna. Då bollen dimper ner mitt framför målet och skott kommer! Men Linn är väldigt bra placerad och kylig när hon ”limmar” skotten! Det tredje och kanske bäste läget just före halvlek fick Rössö. Då ett skott från nära håll träffade ribban. En bra fartfylld första halvlek som jag är väldigt nöjd med. Med lite medvind/medflyt och kyla hade vi kanske gjort något mål eller två!

Andra halvlek börjar lite som första, hårt arbete och jämnt spel. Dock så kommer vi lite fel när Rössö bygger upp ett anfall på deras vänsterkant igen, lite identiskt med 1-0 målet. Med inspel längs backen som glider förbi nästan alla, dock går bollen till en Rössö spelare. Vi springer fram för att blocka skott men en skottfint av Anna Holmqvist i Rössö lurade oss, och ett utsträckt ben fällde henne. Straff och ett 0-2 underläge. Men tjejerna ger inte upp utan kämpar på!

Måste även nämna Julia och Elin som gör ett grymt jobb på mitten! Inte många uppspel eller anfall som ett bra div 1 lag kunde ta sig genom detta mittfält! De få ggr så stod Frida och Lisa bakom och tog det som kom förbi. Dock tog sig Rössö sig förbi och gjorde 0-3 (Anna Blom) innan vi fick utdelning av vårt hårda slit. Sandra högg som en Kobra när Rössö försvararen trodde det var lugnt. Sandra kom ensam med målvakten och skött högt till vänster om målvakten, helt otagbart. Alla nästan lägen och hårda slit så fick vi äntligen lite utdelning med kvarten kvar av matchen.

Nu mattades vi och orkade inte trycka på för ytterligare ett mål, utan Rössö fick ett läge till, då någon av våra tjejer fick en snedträff som ställde Barbara Bartalis (Rössö) fri med Linn och 1-4 var ett faktum. Väldigt turligt för henne men tråkigt för oss.

Jag är väldigt nöjd med tjejerna idag, vi möter ett lag som har spelat flera år tillsammans de flesta, tränar en hel del mer än oss och spelar i Div 1! Helt över förväntan hur vi gör det så svårt för Rössö i stort sett hela matchen.

I tron på oss själva vågar vi till och med att spela oss ur svåra situationer. Det nämns lite spelare här och där, men alla gjorde ett grymt jobb idag! Vi är inte enstaka individer bara, utan vi är ett lag, och det visade ni prov på idag!

Denna prestationen tar vi med oss och bygger vidare på! Vi har just startat resan… men vi skall utvärdera, vi skall ta lärdom och framför allt, vi skall blicka framåt!