Rössö avgjorde derbyt i slutet

Eljas & C.o. fick se sig besegrade i dagens derby. Arkivfoto: P. Stenbaek.

Det var upplagt för ett dramatiskt och spännande derby när IK Rössö och LSK drabbade samman på Rimnersvallen denna lördagseftermiddag.

Första halvleken skulle också präglas av en tät kamp där LSK hade taktpinnen många stunder med fint spel. Även Rössö hade perioder innan halvtidspaus där man tog över mer. Det var också hemmalaget som skapade de största chanserna i första halvlek. Efter dryga 20 minuters spel fick Linn Borg i LSK-målet göra en kanonräddning på ett friläge och Borg fick även mot slutet av halvleken göra en fin parad. LSK då? Jo, chansmässigt så kom den stora chansen med ett friläge för Sandra Bagger som dock Carlsbogård i Rössö-målet avvärjde till hörna. Således var det mållöst när lagen gick in till halvtidspaus.

I andra halvlek blir det fortsatt en tät tillställning. Amelia Hallberg bryter in i straffområdet och avslutar på första stolpen, men avslutet räddas till hörna. I mitten av den andra halvleken kommer så den stora chansen för Rössö med ett väldigt bra frisparksläge. Ett så bra läge att Anna Holmqvist drar till stora kanonen och går otagbart i nät, fram till 1-0. Strax därpå får Borg göra en ny kanonräddning och det känns mer som att Rössö vaknade än att LSK skulle komma till en  forcering för en kvittering. Men så kommer Jennifer ”Jeje” Johansson i djupled och rivs med av målvakten och domaren dömer straff. Fram kliver Alice Jensen och placerar vackert in 1-1! Mot slutet försöker båda lagen gå framåt för att nå ett segermål. Med bara minuter kvar av matchen kommer en ny Rössö-frispark, denna gång från högerkanten där en rödklädd når högst och nickar in 2-1. Det blev också segermålet och Rössö kan ta revansch från förra derbyt genom att ta hem segern i dagens match på Rimnersvallen.

Tack alla som kom och hejade fram oss idag! Härnäst väntar en tuff hemmamatch mot Rävåsens IK Karlskoga nästa lördag, den 25/9, på Skarsjövallen. Väl mött.