Rössö var starkast i derbyt

Amelia Hallberg försökte, men det blev inga LSK-mål denna kvällen. FOTO: P. Stenbaek.

Sensommarsol och hett derby väntade LSK denna söndagen. Seriefinalen skulle bli väldigt betydelsefull för chansen att knipa förstaplatsen i tabellen.

Första halvleken inleds med Rössö-dominans som skapar ett par farliga chanser och LSK kommer inte upp i den nivån man är van vid att se laget. Efter en dryg halvtimmas spel kommer också ledningsmålet från Rössö, fram till 1-0. Strax innan pausvilan så rycker sig Amelia Hallberg förbi i motståndarlagets straffområde och blir nedriven. Hallberg drabbas av en armbågsskada, men får konstigt nog inte med sig någon straff.

I andra halvlek blir det en ny straffsituation efter att Julia Jonasson rivs ner. Ingen straff den gången heller. Däremot är det LSK som tar greppet om halvleken och försöker nå en kvittering. Däremot är de offensiva hoten något för tama för att få till något nätrassel. Istället är det Rössö som skickar in 2-0 bakom Linn Borg i LSK-målet. Borg som annars varit framstående och räddat de grönvita vid ett flertal gånger. På slutet kunde även hemmalaget utöka två gånger om och därmed skrevs slutresultatet till 4-0.

Det får bli att ta nya tag framöver! Härnäst väntar ett nytt derby när Lödöse Nygård gästar oss på Skarsjövallen nästa söndag. Väl mött.