Seger borta då det endast var halva säsongen kvar!

Vi åkte över till Orust för seriens 6:e match. Ett Orust som vi nyligen mötte men då i DM-semifinalen. Vi hade en tuff match då, med 0-0 i halvlek men vann till slut med 2-0. Så vi visste innan att vi måste göra en bra match för att ta hem 3 poäng!

Första halvlek:
Vi startar matchen bra med ett högt bolltempo och en väldigt bra rörelse där vi visar att vi skall göra en bra match. Några små fina kombinationer på mitten genom Ida och Jennifer, vidare till högerkanten som ställer Saga helt fri med målvakten men tyvärr så går skottet rakt på en för dagen duktig Orust-målvakt.

När matchuret står på 10 minuter så vaskar vi fram vår andra hörna som Ida slår mot mål. En bra variant vi tränat på och som gör det svårt för motståndarna att skydda sig emot. Både Saga och Jennifer är på rätt plats för att hjälpa bollen att gå in i mål 1-0 ⚽️!

Vi fortsätter att äga mycket boll men Orust är väldigt farliga på kontringar med vindsnabbe Jennie S på topp. Men Julia o Lisa satte stopp för de mesta attackerna under första halvlek. I den 16:e minuten för Sandra en grymt bra passning i djupet och ensam med målvakten så placerar hon den i hörnet och ställningen 2-0 ⚽️????

Vi satte hög press på motståndarna och lät dem inte ha bollen alls under denna perioden. Det märktes verkligen att tjejerna inte skulle lämna något åt slumpen denna dag. Jag tror att våra motståndarna blev lite tagna av tempot vi drog upp direkt. Ett tidigt inlägg mot bortre ytan ställde Alice helt fri med målvakten i den 26:e minuten. Målvakten rusade mot Alice men fintade förbi och la in bollen med en snygg bredsida till 3-0 ⚽️

Minuten senare för Saga ett ypperligt läge att sätta 4-0 men skottet tog på en försvarare och blev endast en resultatlös hörna. Vi får inte riktigt till våra avslut och framspelningar under andra hälften av första halvlek. De flesta lägena stannar på ett hårt försvarande Orust.

På det stora hela så gör vi en bra halvlek där Jennifer och Ida på mitten styr det mesta av spelet, Magda och Saga gör det svårt för försvararna hela tiden, me. Dock utan att få till det där sista framför mål, men det kommer! Sandra och Alice levererar och gör det jobbigt för försvaret.

Andra halvlek:
Vi pratade i halvlek om att ha lite mer kyla framför mål för att vi skall få till lite mer 100% målchanser. Bättre rörelse och att Anni på vänsterkanten skulle ropa till sig mer boll. Det började väldigt bra och i den 53:e minuten så spelar vi oss upp på just Annis kant. Hon skall göra ett inlägg som stoppas av en försvarares hand och straff som följd. Sandra lägger den snyggt i mål och nu var det 4-0⚽️

Nu tänkte vi att vi fortsätter att levererar såhär men helt plötsligt kommer Orust in i matchen. Orust rensar en längre boll som vårt försvar tajmar helt fel och en Orust spelare blir helt fri. Lisa jobbar hem men touchar forwardens ben så lite att hon snubblar till och får straff till 1-4!

Nu börjar vi slarva i uppspelen och bjuder in Orust lite onödigt i matchen. För någon minut efter målet så får Lisa syna andra gula kortet efter att ha kommit sent in i duell med forwarden igen. Så de resterande 25 minuterna fick vi spela med 10 tjejer. Nu blev matchen ganska jämn resterande av tiden. Dock så kom vänsterkanten med Magda och Anni igång ordentligt och gjorde det surt för Orusts högerkant.

Vi åkte hem med en underbar känsla i kroppen, en känsla av stolthet! Inte bara för att vi vann utan för att vi löser spel med en tjej mindre i 25 minuter.

Vi spelar en vägvinnande fotboll med bra variation och fina kombinationer. Många som gör en bra match idag, Linn är en av de som gjorde bra match med några fina räddningar.

Har nämnt några men alla tjejer skall ha cred, för i skrivandets stund så har Ljungskile Dam U vunnit mot HEF Valbo. Några som var med mot Orust var även med där och levererade en bra match som gav seger. Det är så viktigt att man får spela matcher för att verkligen vara redo när man får chansen i A-Laget. Så det är som ni förstår en underbar helg och vi skall nu fortsätta såhär! ????⚽️

Nästa match är kommande fredag kl 19:00 och hoppas verkligen att vi ses där! ⚽️