Seger borta mot Råda

Veckan har varit lite stökig med ett väder som varit allt annat än bra för det spel som vi vill kunna prestera.

Och med det menar jag väldigt blöta träningsplaner som gör det till ett tungsprunget och väldigt ojämnt underlag. Sista träningen innan matchen mot Råda BK fick vi avstå grästräning och ta en kort träning på vårt väldigt gamla och slitna konstgräs. En passning till kommunen, att försöka lösa nytt underlag på Skarsjövallen och tillika kommunens äldsta konstgräsplan för denna är inte bra!

Detta kanske gjorde att våra grymma spelare hade en trög och trevande start på dagens match mot Råda. Att gå från hårt till mjukt underlag ställer stora krav på spelarna, en förändring som inte är bra för kropparna och vi är glada att ingen skadats av detta utan istället fortsätter leverera ett väldigt bra spel!

Laget:
Linn
Amanda, Rees, Julia R, Anni
Ida W, Matilda, Jennifer
Amelia, Sandra, Alice J

Avbytare:
Wilma, Alva, Alice N, Sara, Frida L, Frida E.

Första halvlek:
Vill börja med att berömma Råda för en väldigt bra plan efter förutsättningarna vi haft med allt regn. Den var mjuk men alldeles utmärkt för att spela match på!

Vi startar matchen med ett trevande spel där vi inte riktigt har kylan och rörelsen som vi hade sist match mot Rävåsen. En hel del fel i passningspelet och bollen bytte ägare lite för ofta för att vi skulle vara nöjda. Trots detta så skapar vi ändå lite goa lägen och Sandra får bollen från Jennifer i offensivt läge, driver mot mål och från 35 meter skjuter hon och bollen tar rakt i ribban. Det kanske bästa läget i början fick Sandra när hon blev frispelad framför mål, viker in och avslutar tyvärr på målvakten. Lite senare kommer Amelia igång och skapar oro i Rådas försvar. Fri mot en utrusande målvakt så snubblar Amelia till och får inte till ett bra avslut efter att hon passerar målvakten, kanske fick hon en tå på bollen. Just då känner vi oss inne i matchen och vi börjar få utdelning för det spelövertaget vi har, det ger oss farliga lägen framåt. Råda är dock inte ofarliga i deras attacker som ett par gånger skapar lite oreda, men med vårt försvar med Rees och Julia i spetsen så får de svårt att skapa några riktigt vassa lägen.

I den 25:e minuten så får Råda en hörna som slås mot första stolpen och tyvärr så tappar den annars så säkre Linn bollen som hamnar framför fötterna på en Råda spelare som sätter 1-0. Återigen så är tjejerna missnöjda av att släppa in ett mål, men knyter näven och fortsätter nöta på. Tror man på det vi har/gör så kan man absolut vända det tråkiga mot något positivt, vilket vi gör! För i vår taktik att såga oss igenom med en hög rörelse och bra passningsspel så är vår övertygelse att vi kommer ta det.

Vi skapar lite halvchanser och har nu förlagt spelet på Rådas planhalva. I den 36:e matchminuten så får Jennifer bollen i straffområdet till vänster, hittar perfekt Alice J till höger som snyggt placerar bollen i mål, 1-1! Skönt med kvittering innan paus, en powerboost som heter duga.

Andra halvlek:
Vi hade ett bra snack i halvlek om att ha tålamod i spelet. Positionera oss på ett sätt som gör det svårare för Råda att komma oss nära och kanske det viktigaste av allt, använda vår fart i passningsspelet och löpstyrkan vi besitter. Vi gjorde det svettigt för motståndarna med ett ännu bättre vägvinnande passningsspel och vi hotade med fler tjejer i djupled.

Det kändes nära när Sandra nickar utanför och skjuter på målvakten, Alice J skjuter två gånger i burgaveln. Det känns som att vi kommer närmare och närmare. Så kommer det förlösande målet när Jensen eller Amanda tror jag, slår ett inlägg på backen snett bakåt. Där står Ida och Jennifer sugna på att sätta dit den! Men fram störtar Matilda med en världsklass mottagsfint som gör att hon blir fri med målvakten och placerar den snyggt i hörnet 2-1 till oss! Det kan låta på mig som att det bara handlar om oss men Råda har en hel del bra spel och chanser som sätter oss som lag på stora prov försvarsmässigt.

I den 74:e minuten spelar Ida W fram bollen till vindsnabbe Amelia, hon fälls i straffområdet och det blåses helt korrekt en straff. Den sätter Alice J klockrent i mål och vi utökar ledningen. Vi byter några tjejer och Frida E, Alice N och Wilma kommer in med pigga ben och återigen visar framfötterna med bra spel och löpningar.

Har säkert glömt en del men i helhet en fortsatt grym prestation av alla! Vill nämna Rees/Julia med Matilda framför som är klockrena idag. Även Anni stänger helt sin kant och attackerar framåt. Alice J som återigen hittar rätt i boxen med mål! 💪👍

Hoppas nu att ni kommer på kommande match hemma för att få se tjejens prestera på plan! ⚽️👊

Vid pennan,
Joakim Jensen

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail