Seger för damlaget igen!

En underbar 3 – 1 avslutning på veckan!

Tösse IF på hemmaplan en solig kväll kunde inte slutat bättre. Två topplag som möttes i underbart väder. Mycket publik som fick njuta av både fint spel och en hel del mål men framför allt en riktigt tuff match precis som vi förväntat oss. Tösse hade likt oss tre raka segrar och en målskillnad på 14 – 3 så de tänkte inte ge sig så lätt idag! En tidig seriefinal i denna jämna div 4 serie.

Vi startade matchen bra med mycket bollinnehav och en väldigt bra rörelse. Lät inte Tösse äga bollen överhuvudtaget. Vi lät motståndarna springa en hel del defensivt vilket gjorde att dem inte hade så mycket kraft att lägga i deras attacker. Deras attacker var inte många då vi hela tiden avstyrde detta med ett tufft och aggressivt försvarsspel. Lisa och Julia gör en väldigt bra match och ger ingen som helst lugn stund för motståndarna att hitta på något framåt!

Ser man till vår matchbild/plan så gällde det mest att försöka hitta förbi ett tufft och aggressivt försvarande Tösse. Många gånger blev det stopp på anfallen i denna mur av försvarare, men vi skapade ändå några väldigt heta målchanser i första halvlek. Kanske glömt någon/några men här är ett par.

– Linnea får bollen av Ida, avancerar framåt till höger och avlossar ett hårt skott som tyvärr träffar mitt på ribban och studsar ut.

– Sandra får friläge och skall lägga bollen vid sidan om målvakten som får en tå på bollen och den styrs precis utanför stolpen.

– Sandra får en passning av Frida tror jag det var, vänder bort sin försvarare och avlossar ett riktigt bra skott som målvakten reflex räddar, var nog smått överraskad själv att hon fick ett långfinger på det avslutet. Grym vändning och avslut från en målgörare av rang!

– Kanske den hetaste chanser var när Frida (tror jag) avlossade ett skott som målvakten slänger sig och räddar, inte bättre än att en retur dyker upp för Sandra som avslutar snabbt men dock rakt på en liggandes Tössemålvakt, där räknade jag in ett mål, men det skall man inte göra.

1 – 0 kommer från en klassforward som får en smörpassning av Ida på högerkanten, bryter sig förbi sin man-man bevakning, men även försvarare nr 2 och snyggt placerar bollen i hörnet av buren!

I pausen så pratar vi om att inte dra ner på varken tempo eller rörelse för att fortsätta göra det svårt för Tösse. Och när de väl får bollen så skall vi göra det svårt för dem! Allt följde planen prickfritt, dock kom ett baklänges mål när vi slarvade lite i uppspelsfasen och blev ett slags motlägg där en Tösseforward stack i djupet och fri med Linn inte gjorde något misstag, dock räddade Linn första avslutet men returen hamna turligt framför hennes fötter igen.

Vi fortsatte dock att spela och försöka såga oss igenom ett hårt jobbande betongförsvar. Lite flipper framför Tösses straffområde och bollen dimper ner vid Sandras fötter…. inga konstigheter utan en sniper (Sandra) sätter den direkt och 2 – 1 kändes skönt då det kom när Tösse kanske hade en känsla av att de var på gång.

3 – 1 gjordes av Julia som sista kvarten flyttades upp till Innermittfältet. Julia avancerade framåt för andra gången inom kort, då den första attacken slutade med ett skott som just slank utanför stolproten så skulle andra visa sig bli för tuff för målvakten att hålla. Ett skott som vi kallar ”dönare” var pricken över i:et!

En väldigt stark insats idag! Och vi vid sidan (Jensen/Vega) är nöjda över att vi försöker ha ett varierat spel med både långa och korta passningar för att såra motståndarna på ett bra sätt. Bra passningsspel och en bra rörelse gör det väldigt svårt för Tösse idag. Denna matchen visar att vi har kommit en bra bit på vägen.

Nu skall vi njuta av denna underbara segersötma, ladda våra batterier och se framemot en go vecka för att ladda igen inför nästa tuffa uppgift (Frändefors borta)!

Tack alla som bidrog och hjälpte till att ordna med denna fotbollsfest, samt alla ni som kom och stöttade oss idag!

Stort Tack!

//Joakim Jensen & ass. tränare Angelo Vega

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail