Seger hemma mot VFK!

Nu känns det att hösten är här men planen är grymt bra just nu, när vår planskötare Lars klippt och värnat om den exemplariskt!

Dagens motståndare var Vänersborgs FK. Ett lag som är väldigt kompakt och jobbar hårt för varann. Två starka och bra mittbackar, bl.a Jonna Thor, som vi visste på förhand skulle göra det svårt för oss idag! Men VFK var ju gäster på vår borg så skulle de ta poäng här så måste de prestera väldigt bra fotboll.

Första halvlek:
En för dagen trio av duktiga domare blåste igång matchen och vårt fokus låg på att ta det säkra före det osäkra i början på matchen. Vi vill ju inte att VFK skall få något enkelt mål eller lite extra energi av något misstag som skulle göra det svårt för oss. De ”gröna” började spela runt bollen i högt tempo och gjorde det jobbigt för de ”vita”! Framför allt på vår vänster sida med Amelia i spetsen sågade vi igenom oss ett flertal gånger. Men den första riktigt farliga chans fick Sandra efter cirka 2 minuter när hon sprang ikapp en boll i djupet och blev helt fri med målvakten, men skottet räddades av målvakten.

Vi skapade en hel del i början av matchen, allt tack vare ett bra passningsspel där vi flyttar bollen snabbt och rör oss på ett sådant sätt att motståndarna får en jobbig period. Vi har några hörnor som är farliga av Ida V som sånär blir mål på. Jennifer får en ypperlig chans när just en sådan hörna dimper ned framför mål men räddas av målisen igen.

Efter cirka 10 minuter spelar vi oss fram på vår högerkant, där Andrienne återigen gör en bra match! Andrienne passar Ida V som driver in och sätter snyggt 1-0 med vänstern i bortre krysset. Ojojoj ????⚽️ säger jag bara. Ett riktigt klassmål som Ida levererar igen!

Det blir en kavalkad mot VFK:s målvakt första halvlek då Amelia träffar ribban, Sandra skjuter på målvakten och utanför stolproten. Jennifer krutar på men även dessa fastnar på målvakten eller går just ovanför överliggaren. Saga spelar snyggt in snett bakåt där det är sånär att Amelia får pytsa återigen. Men det skulle komma lite senare efter cirka 35 minuter då Amelia bryter sig in i straffområdet, förbi sin bevakning och sätter bollen snyggt i mål till 2-0 ⚽️! Amelia gör en kanonmatch och oroar hela tiden men sin fart och teknik.

Vi trycker på resterande av halvleken och får ett väldigt bra läge när Ida V blir fri med målvakten men skottet går rakt på målvakten. Vi pratade innan om att våga hela vägen och inte ta tidiga avslut, allt för att motståndarna skall få det svårt. Vi gjorde det väldigt bra idag, kanske skulle göra några mål till men spelet var kanon! ????

Halvtidspaus:
Snacket i omklädningsrummet under pausen, handlar endast om att inte slappna av nu under andra halvleken. Utan fortsätta att flytta boll och ha en bra rörelse hela tiden. Gärna rida på den vanliga klyschan ”att låta bollen göra jobbet”! Linn tillsammans med Ida H och Julia R skulle se till att vi inte går bort oss eller att vi släpper in något mål som gör att VFK kommer in i matchen.

Andra halvlek
Tjejerna visar verkligen att det inte skall bli något baklängesmål. Attackerna mot oss blir inte så många då vi gör det svårt för dem och när de väl får bollen så agerar vi med hög press som gör att vi snabbt får tillbaka bollen.

I den 52:a minuten får Sandra en boll i djupet och driver framåt mot straffområdet, nästan framme vid 16-metaren avslutar Sandra snyggt med ett skott högt i bortre hörnet, lite överraskande för målvakten, 3-0⚽️! Strax efter det målet så fortsätter vi vårt spel, sågar oss fram till några halvchanser men i den 60:e minuten skall fyran inkasseras. Vi spelar oss fram till straffområdet där Jeje väggar med Sandra och blir helt fri vid straffpunkten, Jeje sätter den snyggt i hörnet 4-0 ⚽️!

Vi gör några byten och VFK sätter även de in lite pigga ben. Vi får förnyad fart och trycker på mot ett tufft försvarande lag. Sista målet för dagen kommer när vi återigen tar oss fram på högerkanten där Ida S och Wilma sågar sig fram, hittar Jeje i straffområdet till höger. Jeje driver mot mål och ser att målvakten lämnade en lucka vid främre stolpen, Jeje satte snyggt bollen precis där 5-0⚽️

Sista 10 minuterna så får motståndarna lite lugn i spelet och kan äga bollen på vår planhalva med några hörnor och nästan chanser. Men då visar vi vår farlighet på omställningar. Ida S löper sig nästan helt fri men blir stoppad precis innan avslutet. Linnea skarvar vidare bollen bra till Sandra som skulle blivit helt fri med målvakten om inte försvararen tog bollen med handen strax utanför straffområdet. Frisparken slår Linnea bra men målvakten räddar. Nu böljar spelet lite fram och tillbaka tills matchen avslutas och vi inkasserar 3 pinnar!

Man står där efter matchen och funderar på utvecklingen rent lagmässigt som tjejerna har gjort, spelet de levererar större delen av matchen är väldigt bra. Väggpassningar, dribblingar där vi vågar slå ut våra motståndare är en fröjd att se på. Återigen blir några nämnda men alla skall verkligen ha en eloge för denna starka insats! Amanda i sin roll defensiven vinner mycket boll, Sagas fart. Även våra avbytare kommer in spelsugna och visar sig från sina bästa sidor, allt för att göra det svårt för oss tränare att välja spelare inför nästa match????????

Grymt jobbat alla! Nu njuter vi några dagar och laddar för nästa match som är mot Skepplanda hemma på fredag.