Seger i damernas första träningsmatch

Väldigt bra förutsättningar innan matchen. Arton starka tjejer som var väldigt taggade inför årets första match.

Förutsättningarna ändras dock lite till matchstart, massa snö kom och lade sig som ett täcke på planen. Blir lite halt men snön avtar efter en stund. Men matchen tilltar istället, mycket rörelse och ett helt ok spel då vi sätter en hög press på motståndarna. Det är lite ställningskrig första 15 min, med bra och tuffa dueller. Vi vinner som sagt många bollar på mitten, där Elin och Julia står upp väldigt bra mot ett Göta som har tre innermittfältare.

Första riktigt målchansen får Julia som vinner en duell på mitten och avancerar och avlossar ett skott från 35 meter strax utanför. Sedan får Göta sin kanske bästa chans där forwarden får ett friläge efter en rensning, helt ensam med Linn så får hon bollen för långt ifrån sig och Linn dyker bra och tar bollen.

Efter det så kommer ett identiskt skottläge som Julias tidigare, Linnea vinner bollen ca trettio meter från mål och skjuter, ett skott som målvakten räddar. Efter ca fyrtio minuter kommer första halvlekens bästa chans, Sandra vinner bollen på högerkanten och bryter in mot mål och serverar en briljant passning till Emily på bortre stolpen. Men tyvärr bredsidade Emily den utanför (bra sekvens)!

Inför andra halvlek pratade vi om att fortsätta försöka spela oss till lägen, men även viktigt att inte gå bort sig i spelet.

Vi börjar skapa några ”nästan-lägen” men det är lite tuffare i motvinden att ta sig framåt. Julias frispark hade varit riktigt farlig om det vart i första halvlek, men med motvinden i andra så blev det inte mer än nästan-läge. Men det skulle komma….

1-0 kommer efter en framspelning från Andrienne till Sandra som viker snyggt in i mitten förbi Götas båda mittbackar och placerar fint in bollen till vänster om målvakten.

2-0, då har Göta utspark som vi vinner på mitten och bollen går till Sandra som väggspelade med Linnea, och fri i mitten sätter Sandra sitt andra mål för dagen.

Vi skapar sedan några halvchanser ytterligare bl.a. Sandra, Andrienne och sist Julia som fick ett bra läge efter en fin passning av Sandra, dock gick skotten i utsidan av målburen.

I matchen 85’ fick Andrienne en smörpassning av Sandra men lyckades inte lägga in den i mål från nära håll.

Alla skall ha en stor eloge efter denna första match. Vi jobbar på bra och hjälper varandra över hela planen. Och vi pratade innan om överflyttning på bollsida. Fungerade förvånansvärt bra idag!

Väldigt roligt att det var en hel del folk på plats denna dag! Nu blir det en väldigt tuff match nästa vecka, men vi njuter någon dag och sedan laddar batterierna för nästa! Och då hoppas jag att ni kommer igen och stöttar oss!